Engelli genç kızın büyük azmi! 32 yaşında bir ilki başardı

Engelli genç kızın büyük azmi! 32 yaşında bir ilki başardı

Sıdıka Akpınar Eskil Merkez’de ikamet eden Aysel-Ahmet Akpınar çiftinin ikinci çocuğu. Doğuştan spastik engelli olan Akpınar, 10 yıldır sürdürdüğü azimli çalışmaları sonrası ilk defa ayakta durmayı başardı.

Kendisinin doğuştan spastik engelli olduğunu kaydeden Sıdıka Akpınar, “Ben sipastik engelliyim, istek dışı hareket ve aşırı kasılma var vücudunda. Fizik tedaviye başlamadan önce bedenimi kontrol etmem neredeyse imkansızdı. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yok aslında ama hastanın kendini birazda olsa kontrol edebilmesi ve kasların ilerleyen zamanlarda daha fazla gerginleşip beden kontrolünün sıfır noktaya gelmemesi için fizik tedavisi şart. Ben 10 yıldır gidiyorum bu tedaviye. İlk başladığım zamanlarda sağ kolum aşağı hiç inmiyor, elim boğazımı yaralıyordu. Ama şimdi belime kadar iniyor çok şükür. Ayrıca ayakta kendimi hiç kontrol edemiyordum, Allah'ıma şükürler olsun şimdi ise bir yere hafifçe yaslanıp ayakta durabiliyorum.” Dedi.

Akpınar sözlerini şu şekilde tamamladı, “Bu tedavi oldukça uzun zaman isteyen, çokça sabırla birlikte inanç ve azim isteyen bir süreçtir. Şimdi Fizyoterapist ile hedefimiz bir kişinin elimden tutup beni yürütebilmesidir. Buradan, Ümit Bölükbaş ve Vahdettin Han Hocalarım başta olmak üzere, Aksaray Hacettepe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu. haberfark.net

17308792_10206701174488295_824779759999641503_n-001.jpg

Bu haber toplam 6182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum