Engelli Kadın Rahim Kanserine Boyun Eğmedi

Engelli Kadın Rahim Kanserine Boyun Eğmedi

Konya’nın Ereğli ilçesinde 74 yıldır yürüme engelli olan Dudu Özçöl, iki yıl önce yakalandığı rahim kanserini hiçbir engel tanımayarak sabır ve kararlılığıyla yendi.Ereğli ilçesinde 6 yaşındayken düşm...

Konya’nın Ereğli ilçesinde 74 yıldır yürüme engelli olan Dudu Özçöl, iki yıl önce yakalandığı rahim kanserini hiçbir engel tanımayarak sabır ve kararlılığıyla yendi.

Ereğli ilçesinde 6 yaşındayken düşmesi sonucu oluşan hasar nedeniyle 74 yıl yaşamını engelli olarak sürdüren Dudu Özçöl (80), iki yıl önce rahim kanserine yakalandığını öğrendi. Engeli nedeniyle hayatının büyük kısmını yerde sürünerek sürdüren Dudu Özçöl, kanserin üçüncü evresinde ışın tedavisi ve kemoterapiyle sağlığına kavuştu.

Sabır ve kararlılıkla kanseri yendiğini ifade eden Dudu Özçöl, 5 çocuk annesi olduğunu ve bir oğlunu da sekiz sene önce kaybettiğini söyledi.

Çocuklarının yanında yaşadığını ve hastalığını yenmek için sabahlara kadar dua ettiğini dile getiren Özçöl, “Allah’ım beni bu dertten kurtar diyerek hep ağladım. Şu an çok şükür sağlığım yerinde. 6 yaşında oyun oynarken düştüm. O yıllarda doktor olmadığı için 74 yıldır sürünerek yaşadım. Kanser olduğumu öğrendikten sonra tamamen çaresiz kaldım. Umudumu hiçbir zaman yitirmedim” diye konuştu.

Kendisinden daha kötüleri olduğunu kaydeden Özçöl, kendisine bakan çocuklarına teşekkür etti. 

haberfark.net

 

Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık