Erbakan Hoca Bir Cesaret Abidesiydi

Erbakan Hoca Bir Cesaret Abidesiydi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından bir Otel'de “Vefatının 8. yılında Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama” programı düzenlendi.

Gerçekleştirilen programa; konuşmacı olarak davet edilen Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ali İhsan Gündoğdu, Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, il başkan yardımcıları, parti ilçe başkanları, il müfettişi Ali Mücevher, belediye meclis üye adayları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Avukat Barış Bektaş ve çok sayıda partili katıldı. Program parti Karatay İlçe Başkanı Ali Genç'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

SÖZLERİNİ ANLAMAK ERBAKAN'I ANLAMAKTIR

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar, “Rahmetli Erbakan Hocamız, mitinglerden sonra baş parmağını kaldırırdı ve milletimizin saadet ve selameti, yaşanabilir bir Türkiye için, yeniden büyük bir Türkiye için ve bütün insanlığın saadet ve selameti için, adil bir düzen için takatimizin sonuna kadar çalışacağımıza dair söz veriyorum derdi” dedi. “Bu sözlerin anlam ve mahiyetini anlamak demek, Erbakan'ı anlamak demektir” diyen Uyar, şunları kaydetti: “Milli Görüşün ete ve kemiğe bürünmüş hali, Necmettin Erbakan'dır. Milli Görüşün yaşanırlılığına en önemli örnek nedir dediğinizde buna verilecek en güzel cevap da hocamızın dediği gibi 'Hayat iman ve cihaddır, iman varsa imkân da vardır.'”

DÜNYAYI KARŞISINA ALACAK KADAR CESURDU

4-3ali-ihsan-gundogdu-(1).jpg

Açılış ve selamlama konuşmasının ardından moderatörlüğünü İsmail Hakkı Bacak'ın konuşmaları ise (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ali İhsan Gündoğdu'nun yaptığı “Erbakan'ı anma ve anlama” paneline geçildi. İlk olarak sözü Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ali İhsan Gündoğdu aldı. Gündoğdu, Erbakan Hocanın mütevazi bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Erbakan'ın devlet adamı olarak gece ve gündüz çalıştığını hatırlatan Gündoğdu, ayrıca Erbakan'ın çok daha farklı özelliklerinin bulunduğunu aktardı. Erbakan'ın bütün dünyayı karşısına alacak kadar da cesur bir yönünün varlığına işaret eden Gündoğdu, “Erbakan Hocamız cesur olmasaydı, D8'i kurabilir miydi? Hocamız cesur olmasaydı, Kıbrıs Barış Harekâtı'nı yapabilir miydi? Ayrıca çok da zeki bir insandı. Çok genç yaşta profesör ünvanını alan nadir insanlardan da biriydi. Çok farklı özellikleri vardı. İyi de bir sanayiciydi. Ağır sanayi hamlesini bu yüzden yaptı. Aynı zamanda iyi de bir siyasetçiydi. Yeni kurduğu partisini teşkilatlandırarak, Türkiye'de 1. parti yaptı. Hoca, kendisinin malı ve canı ile cihad etmiş bir şekilde anılmasını istiyordu. Allah, rahmet eylesin. Bu ümmete de hocayı anlamayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

KURTULUŞU İSLAM BİRLİĞİNDE ARADI

(YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer ise Erbakan Hocaya sahip çıktıkları ve ona 1969 yılında 3 vekil çıkaracak kadar oy verip, Türkiye'nin siyasi hayatını yeniden revize etmeye imkân tanıdıkları için Konyalılar'a teşekkür etti. Yiğidin düştüğü yerden kalkanacağını ve Konyalılar'a önemli bir görevin daha düştüğünü vurgulayan Esmerer, “Konyalılar, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminde Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Uyar kardeşimize destek vererek, sorumluluğunu bir kez daha yerine getirmelidir” dedi. Erbakan Hocanın bütün mücadeleyi hak ve batıl çizgisinde verdiğini de kaydeden Esmerer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bütün dünyada oluşturulan sistemi iyi okuyor ve onlara alternatifler sunuyordu hocamız. Özellikle faizci kapitalist sisteme karşı en büyük silahı İslam Birliği'ydi Erbakan'ın. Bunun için D8'i kurdu. Hoca, insanları Kapitalizm'den böyle kurtardı. Batının insanlara sömürü, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğini ifade ederdi.” Konuşmaların ardından, hediye takdimi yapılarak program son buldu.

MUHARREM DURSUN merhaba

haberfark.net

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür ve Sanat