Ereğlili Doğaseverler Ihlara Vadisi’nde Doğa Yürüyüşü Yaptı

Ereğlili Doğaseverler Ihlara Vadisi’nde Doğa Yürüyüşü Yaptı

Konya Ereğli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ERDAK) koordinesinde Eskişehir ve Zonguldak’tan katılımcılarında aralarında bulunduğu 52 kişilik grup Ihlara Vadisi’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.Aksa...

Konya Ereğli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ERDAK) koordinesinde Eskişehir ve Zonguldak’tan katılımcılarında aralarında bulunduğu 52 kişilik grup Ihlara Vadisi’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Aksaray’ın doğal güzelliklerini, yakın çevresini Türkiye’ye tanıtmak amacıyla düzenlenen doğa yürüyüşü, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan tarihi Aşıklı Höyük ören yerine yapılan ziyaretle başlayıp Ihlara kasabasında son buldu. 7 kilometrelik bir parkurda doğa yürüyüşü yapan sporcular, yürüyüş sırasında vadi içerisinde bulunan önemli tarihi kiliseleri gezdi. Selime köyüne geçilerek burada bulunan tarihi kaya oyması katedral ve tapınakları gezen grup, daha sonra Güzelyurt ilçesindeki tarihi Rum evlerini gezerek yürüyüşü tamamladı.

Geziyle ilgili bilgiler veren Rehber Şahin Koçak, Ihlara Vadisi’ni halen Kapadokya gölgesinde Nevşehir’e ait olduğunun bilindiğini belirterek, “Biz doğaseverler olarak ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla özveriyle gayret göstermek çabası içerisindeyiz” dedi.

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat