Erken Kalkan Yol Alır

“Erken çıkan yol alır” 
Bu sefer erken çıkan değil, mücadele veren yol aldı. Birlik beraberlik içinde olan yol aldı.
İlçemizde bürokrasi, siyasiler ,halk ve STK'ların  ortak çabasıydı Eskil'e kazandırılacak yüksekokul. Bunun  için Yıllar önce yola çıkmıştık. Bir şeyler yapmaya çalıştık (mı). Bizden sonra Sultanhanı Kasabasıda yola çıktı. Birlikte başladık mücadeleye. Biz erken çıktığımız için Sultanhanı Kasabasına nazaran daha ön plandaydık. Çünkü atalarımız boşana dememişler, “Erken çıkan yol alır” diye.
Doğru erken çıkan yol alır, fakat mücadele edilmezse yolda kalınacağı hiç aklımıza gelmemişti. Sultanhanı Kasabasının genç belediye başkanı tabiri yerindeyse ilçelik ve Yüksekokul için gece gündüz demeden çalıştı. Vekiller nerde, Fahri Solak orada, Bakanlar nerede Fahri Solak orada. Ve sonunda bizim yaklaşık 7 yıldır yaptığımız çabayı  birkaç yıl içerisinde gösterdi ve başarıyı elde etti. Son günlerde Sultanhanı Kasabasının Maşallahı var.
Ziraat Bankası şubesinin açılması, Hastanenin geliştirilmesi, Yüksekokulunun açılması ve ilçeliği için Ak Parti Gurup Başkan vekilinin söz vermesi. Bizim sıkıntımız Sultanhanı Kasabasının aldığı başarılar değil. Sultanhanı halkıda bizim kardeşimiz. Buraya gelip alışveriş yapıyorlar, biz gidip alışveriş yapıyoruz. Bizim aldığımız hizmetlerin hepsini onlarda hak ediyorlar. Bizim sıkıntımız Eskil için çalışmayan ve sürekli bir birleriyle zıt kutuplarda olan siyasiler. Ak Parti ilçe başkanlığına Mustafa Zavlak'ın seçilmesinden sonra bende çok iyi bir umutlar yeşermişti. Çünkü Mahmut Oruç ve Niyazi Alçay arasında ki kırgınlıklar, Mustafa Zavlak'ın seçilmesiyle birlikte sadece bireyler arasında kalacak, parti içerisinde olmayacaktı. Belediye ve Ak Parti teşkilatı sırt sırta verip ilçemize çok iyi hizmetler getireceği umudundaydım.
Fakat ne yazık ki umutlarımız yarıda kaldı. Eskil Belediye başkanı ile Ak Parti Eskil ilçe başkanının arası hiçbir zaman iyi olmadı. Birisinin kara dediğine diğeri beyaz dedi. Olağan kongreden önceki buzlar bir türlü erimedi. Böyle oluncada birlik ve beraberlik sağlanamadı. Eskil Belediye başkanı belediye olarak halka hizmet etmeye  devam  ederken, ilçe başkanı ise belediyeye hiç sahip çıkmadı. Bunun  neticesinde hem yüksekokulumuzun 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına kalma ihtimali var, hemde ilçemize açılacak olan  Meslek Yüksekokulunun akibeti belli. Eğitim konusuna gelince onu artık ele almak  istemiyorum  bile. Şimdi Sayın Başkanlar; ben sizden kimin haklı kimin haksız olduğunu açıklamanızı istemiyorum. Dava Eskil davası. Ben sizden birlik ve beraberlik içerisinde bir çalışma yapmanızı istiyorum. Eskil sizi sırt sırta vermiş Eskil için mücadele ederken görmek istiyor. Hatırlıyorsanız verdiğiniz bir birlik ve beraberliğin en güzel meyvesini Adliye kapanacağı zaman almıştık. Yapılan mücadele sonucu ilçemizin adliyesi kapanma tehlikesini bir süreliğine de olsa atlattı.  Benim hiç birinizle herhangi bir sorunum yok. Hem kişiliğinize, hemde makamınıza saygım var. Öyle ki sizler atanmadınız, halkın iradesisiniz. Benim irademe nasıl saygı gösterilmesini istiyorsam, halkta kendi iradesine saygı gösterilmesini ister. Belki siz kendinizce aramızda bir sorun yok diyorsunuzdur, Ama, aranızda sorun olduğunu tüm Eskil biliyor. Şu anda Eskil benim bu köşede yazdığımdan daha fazlasını sizler hakkında konuşuyor. Gelin Eskil daha fazla kaybetmeden  birlik olalım. El ele verip önce eğitimimizden başlayalım. Ardından sağlık. Onun ardından ekonomi, derken birlikte Eskil için çaba sarfedelim. Unutmayın ki bu yönettiğiniz dönemlerin  hesabını ahirette vereceksiniz. Bu Eskil size umut bağlayarak oy verdi. Tek başına Sultanhanı Belediye başkanı Fahri Solak'ın verdiği  mücadele, Eskil ilçe teşkilatı ve Eskil Belediye başkanının mücadelesinden daha fazla başarı elde etmeye yetti. Tabi Eşmekaya Belediye başkanının desteklerini de inkar etmemek lazım. 

Bu yazı toplam 1898 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum