Ersoy anıldı

Ersoy anıldı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Konya'da düzenlenen törenlerle kutlandı

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İstiklal Marşı'nın hikâyesinin milli mücadelenin mukaddesatı ve Türk vatanının düşmanlardan temizlenmesi serüveniyle devam ettiğini ve bir şehidin Türk bayrağından gördüğü istikbal ve hürriyet duygularıyla sona ediğini belirtti. Şahin, Konya Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen ''İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma'' programında millet denilen yapının tarihe karşı tek bir kalp atışı halinde yaşama iradesinin somut bir karşılığı olduğunu vurguladı.

Milletleri tarihsel akış içinde asil bir ruh sürüklediğini ifade eden Şahin, ''Millet olabilmek çok yüksek bir insanlık idealine ulaşmak demektir. Türk milleti yüceliğini bağrından çıkardığı çok değerli fikir, sanat, maneviyat erlerine borçludur'' dedi. Bu değerli aydınlardan en önemlilerinden birinin de Mehmet Akif Ersoy olduğunu belirten Şahin, Akif'in alim, şair, devlet adamı, gazeteci gibi bir çok sıfatı barındırdığını söyledi.

Mehmet Akif'in bütün bu sıfatlardan ürettiği bir sentezle o bilinçli bir Türk aydını olduğunu dile getiren Şahin, ''12 Mart 1920'de İstiklal Marşı olarak kabul edilen metindeki muhteva duygusu bir şafak vakti başlar. İstiklal Marşı'nın hikayesi milli mücadelenin mukaddesatı ve Türk vatanının düşmanlardan temizlenmesi serüveniyle devam eder ve bir şehidin Türk bayrağından gördüğü istikbal ve hürriyet duygularıyla sona erer'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından İstiklal Marşı'nı güzel okuma, İstiklal Marşı ile ilgili kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının sinevizyon gösterisi eşliğinde anlatıldığı sunumun ardından Meram Mehmet-Münevver Kurban Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu oyun büyük beğeni topladı. Programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı ve Ali Öztürk, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat