Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil 1. Tarım ve hayvancılık festivali

Eskil Belediyesi öncülüğünde bu yıl ilk defa  3-4 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak olan  1. “Eskil Tarım, Hayvancılık ve Turizm Festivali”  ile ilgili Eskil Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı.

Daha önceki yıllarda bilindiği gibi Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın seçim vaatleri arasında da yer alan “Festival“  eskilde çalışmalar hızlandırıldı.

Festivalde, için öngörülen içerik;

Tarım ve hayvancılık ile ilgili çeşitli yarışmalar, tarım ve hayvancılık panelleri, konserler, havai fişek ve ışık gösterileri, tarım aletleri tanıtım stantları, yöresel lezzetlerimizin ikramı, görsel ve kültürel oyunlar yer alacak..

Festival düzenlenir düzenlenmesine ama önemli olan içerik ve tutundurma kısaca sürekliliğini sağlamak önemli bunun için ciddi organizasyon gerekiyor. Ümidimiz inşallah ciddi bir çalışma yapılarak güzel bir festival olmasıdır.

Burada herkesin önerileri olabileceği gibi benimde aklımdan geçenleri aktarmak istiyorum.

Birinci Olarak; getirilecek sanatçılar içerisine Festival’e uygun sanatçıların getirtilmesi bunlar içerisinde Eskil’li ve Aksaraylı sanatçıların yer alması,  ulusal anlamda festival için düşünülen sanatçılar

1.Ferhat GÖÇER

 2.Mustafa CECELİ

3.Gülşen KUTLU

 4.Uğur IŞILAK

 5.Oğuz YILMAZ

 6.Hüseyin KAĞIT

 7.Orhan HAKALMAZ

 8.Yıldız TİLBE

 9.Niran ÜNSAL

 10.Özcan DENİZ

Ben şahsi fikrim olarak oğuz yılmaz ve Hüseyin Kağıt düşünüyorum.

İkinci Olarak; Birçok yerde olduğu gibi “AĞA” seçimi yapılmalı, bazı yerlerde Ağaya kemer takarlar Eskil’de ağasını belli etme zamanı geldi. Hem bu sayede Eskil’in zenginleri de elini cebine atmış olur.

Üçünü Olarak; Sponsor, Ciddi bir sponsorlar bulunmalı bu sayede maliyeti sponsorlara yüklenerek daha ilgi çekici hale getirilebilir. Mesela bir traktör firması bir çiftçiye bir traktör hediye edecek dense vatandaş şimdiden hazırlıklara başlar. Bu doğrultuda bir çalışma yapılabilir.

Dördüncü olarak; tanıtım, şimdiden afiş ve broşürler ile eskilin tüm yaylalarında asılarak vatandaşı bilgilendirme yapılarak. Festivale hazırlanmalarını sağlamak gerekir. Sürekli olarak basının gündemde tutulması gerekir.

Sonuç olarak; Başkan Akçay’ında söylediği gibi Çiftçilerin emeğinin korunması ve Eskil  Tarım ve hayvancılığı ile kültürünün Görkemli bir festival düzenleyerek Eskili ülkemize tanıtılmasını için ciddi bir basın ordusu davet edilerek Türkiye’de ses getirecek Geniş katılımlı bir festival yaparız. 

Bu yazı toplam 1581 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum