Eskil Anadolu İHL'de Neler Oluyor ?

Eskil Anadolu İHL'de Neler Oluyor ?

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskil İmam Hatip Lisesi’nde devam eden ve geçtiğimiz hafta sonuçlanan bir soruşturma dolayısıyla skandal bir karara imza attı.

Eskil İmam Hatip Lisesi’nde soruşturma konusunun iki bayan hocanın okul müdürünü ve müdür yardımcılarını mesnetsiz suçlamalarla suçlayarak okul yönetimini ele geçirmek için şikâyet ettikleri iddia edildi. Şikâyetleri sonrasında okula Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünden müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerin soruşturma yaparken taraflı davrandıkları soruşturmaya başlamadan soruşturma sonucuna karar verdikleri ve bu nedenle Okul Müdürü Bayram Dağlı’nın Eskil Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcılığına ve müdür yardımcısı Mustafa Bozdağ’ın da Eşmekaya Lisesi’ne öğretmen olarak tayin istedikleri ve İmam Hatip Lisesi’ndeki görevlerini bıraktıkları iddia edildi.

Soruşturmada en büyük cezayı da müdürsüz kalan okula elini taşın altına koyarak velilerin ısrarları ile Müdürlük vekâletini alan Okul Müdür Yardımcısı Aydın Kara gördü. Aksaray İl Milli Eğitim Müfettişleri soruşturma neticesinde Aydın Kara’nın idareciliğini elinden alarak ve Eskil Halk Eğitim Müdürlüğüne öğretmen olarak görevlendirerek skandal bir karara imza attı. Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlar “Okulumuz üzerinde büyük oyunlar oynandı. Eğitim kalitesini düşürmek için ellerinden geleni yaptılar. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulumuzdaki çalışkan dürüst idarecilerimizi görevden el çektirerek büyük bir vebal altına girmişlerdir. Bu yanlış uygulamadan en kısa sürede dönülmesini arz ediyoruz. Sözde soruşturmada bazı idarecilerimize müfettişler tarafından Lenin’i, Mao’yu Deniz Gezmiş’i tanır mısın diye gülünç sorularla idarecilerimize mobing uygulanmıştır.” Dediler. Şu an okulda okul müdürünün bulunmadığını da belirten vatandaşlar bazı idarecilerin kararı mahkemeye taşıyacaklarını söylediler. Soruşturma neticesinde şikâyetçi bayan öğretmenlere ise göstermelik hafif cezalar verilmesinin de düşündürücü ve bir o kadar yanlış bir karar olduğu belirtildi.

haberfark.net

Bu haber toplam 9441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum