Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil Bozcamahmut Yolu, “2017 Yatırım Programında!”

Geçen haftaki yazımda, Sayın Valimiz Aykut Pekmez; ihtiyaçları tespit ederek; el birliği içinde gerekli çalışmaları başlatıp,  “2017 yılında Aksaray genelinde köy, kasaba ve ilçelerde yapılacak işler ve yatırımların önceliklerine göre ayrılacağını”, vatandaşlara en iyi hizmeti verme gayreti içinde olacaklarını basın aracılığı ile kamuoyuna açıklamış…

Bende bu konu üzerine Geçen hafta içerisinde bir yazı yazmıştım. O yazımın içerisinde benim eleştirim olan kısma İl Genel Meclisi üyemiz O gün itibari ile haklı olarak tepki göstermiş. Bende telefon açarak konuyu kendisi ile görüştüm.  Ben bize ulaşan bilgiler doğrultusunda böyle bir yazıyı yazdığımı kendisine ilettim o da olgunlukla karşıladı.

O yazımda 3 konuya değindim bunlardan bir tanesi, Eskil Bozcamahmut yolu idi.

Eskil’den başlayıp, Celil Bozcamahmut’a kadar olan yol çok dar ihtiyaca cevap vermiyor. Bu yol ile ilgili vatandaşlar tarafından Bimere’de başvurular olduğunu söylemiştim. Bu yolun2017 yılı yatırım programına alınması öncelik konusu olduğunu fikrimi beyan etmiştim.

 Eskil için önem arz eden 2 yol var;

Birincisi, Eskil, Gölbez, Celil’den Bozcamahmut’a kadar uzanan yol,

İkincisi ise Eskil Eşmekaya arası olan yoldur.

Eskil Eşmekaya arası yol ihalesi yapıldı. Sözde bu yılsonuna bitirilecek birlikte inşallah biter diyorum.

Asıl Önem arz eden yol Eskil Bozcamahmut yolu;

Eskil’de tarım ve hayvancılıktaki devasal gelişmesi,  Eskil’de araç sayısında ciddi artışa neden oldu.

Eskiden baba ve oğullarında bir traktör bulunurken,

Şimdi ise;

Her evde neredeyse en az 2 traktör, 1 yada 2 araba, tarlaya binmek için motosiklet oldu.

Bunun dışında her köyde kamyon, kamyonet, özellikle tır gibi ağır vasıta araçlarında ciddi artış oldu.

Eskildeki bu aşırı araçlanma da en yoğun olarak kullanıldığı yol Eskil Bozcamahmut yolu araç sahiplerini bezdirdi. Özellikle celil Bozcamahmut arasındaki tarım arazilerine mısır ekildiğinde çok ciddi tehlike oluşturuyor. Karşıdan geleni görülmediği bölgeler olabiliyor.

Konu ile ilgili olarak İl Genel Meclisi Üyemiz aynı zamanda İl Genel Meclisi Başkan vekilliği görevini yürüten Sayın Sadrettin İriş ile telefon ile görüşmemizde 2017 yılında Eskil, Gölbez, Bozcamahmut hattındaki ana yolun il özel idaresi 2017 yatırım programında olduğu 2017 yılında yapılacağını yaptığımız telefon görüşmesinde söyledi.

Bu yolun 2017 Yatırım Programına alınmasında,  İl Genel Meclisi Başkan vekilimiz Sadrettin İriş ve İl Genel Meclisi üyelerimiz İbrahim Güdendede ve Nazım Keskin başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Son olarak, Öğretmenlerimiz Bu Ülkenin gelişiminde En Büyük neferdir, bu vesile Başta Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, bende emeği olan tüm öğretmenlerime ve bu ülkeye eğitim için her türlü fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenlerini kutluyorum. 

Bu yazı toplam 1526 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.