Eskil Kaymakamlığı’ndan Öğrencilere Bekleme Durağı

Eskil Kaymakamlığı’ndan Öğrencilere Bekleme Durağı

Aksaray’ın Eskil İlçe Kaymakamlığı tarafından öğrenciler için 19 adet öğrenci bekleme durağı yapıldı.Eskil Kaymakamlığı tarafından yapılan 19 öğrenci bekleme durağı, Böğet, Güneşli, Başaran, Bayramdüğ...

Aksaray’ın Eskil İlçe Kaymakamlığı tarafından öğrenciler için 19 adet öğrenci bekleme durağı yapıldı.

Eskil Kaymakamlığı tarafından yapılan 19 öğrenci bekleme durağı, Böğet, Güneşli, Başaran, Bayramdüğün, Sağsak, Katrancı, Celil, Filikçi, Çukuryurt, Kökez, Gümüşdüğün köylerindeki ihtiyaç duyulan hatlara konuldu.

Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, Eskil’in köyler ve yaylalar açısından dağınık bir yerleşim yapısına sahip olduğunu belirterek, “Birçok köy ve mezramızda okulumuz olmasına rağmen taşınan öğrenci sayımız yüksek. Dolayısıyla bu geniş okul ağına sahip ilçemizde taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencilerimiz servislerini beklerken özellikle kış aylarında sorun yaşamaktadırlar. Onları, servislerini bekleme esnasında yaz döneminde güneş ve kış döneminde yağışlardan korumak maksadıyla bu durakları yaptık. İkinci olarak bu duraklar ile ilçemiz veya il merkezi ile diğer köylere yolculuk yapan vatandaşlarımızın da durak ihtiyaçlarını karşılamış olduk. Çünkü köylerimizin her bir vatandaşının kent merkezlerinde yaşayan bir insanla aynı imkanlara sahip olma hakkı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

haberfark.net

Bu haber toplam 5223 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum