Abuzuddin Kılfırça

Abuzuddin Kılfırça

Eskil siyasetinde yeni isimler görmek istiyoruz!

Siyaset, yapmak bir sanattır. Bir sanatı ortaya koymak için de o sanatı iyi bir şekilde icra etmek gerekir.

Eskil son yıllarda siyasetçi yetiştirdi mi?

Bu bir soru işareti!

Bırakın milletvekilliğini ciddi olarak asılan bir adayımız oldu mu?

Kocaman hayır.

Siyasetçimiz olmadı peki 16 yıldır Türkiye’yi tek başına yöneten iktidar partisine en büyük desteği veren Eskil’in, bırakın Ankara’da üst düzey bürokratı Eskil dışında her hangi bir kasabaya müdür yaptığı bir kişi var mı?

O da yok herhalde.

İşte günümüzde “Necati Belgemen AK Parti’den aday olsun” diyen insanların taşıdığı umudun adı bu olsa gerek!

Gelelim yerel siyasete…

Eskiden Eskil’in muhtarları vardı. Rahmetli Hamov vardı, Kaputaş’ta Topal İbrahim vardı, Eskil’de Muhtar Kadir vardı…

Bu rakamları artırdıkça artırabiliriz.

O zamanlar muhtarlara düzenli maaş bile verilmezdi.

Ama bu adamların ekmeği yenir, suyu içilirdi. Eğer olayı maddi boyuta dökecek olursak, onların, misafir ve kendi yol giderini karşılamaları için her halde şimdinin bir belediye başkan maaşını almaları gerekirdi.

Ancak o rahmetlilerin içlerindeki insan sevgisi, sosyalliğin dışa yansıması her şeyden ötesindeydi.

Şimdi yeşil sahalarda da öyle insanlar görmek istiyoruz.

Eğer günümüzde muhtarınız onlar gibi cenazenize gelip ağlıyor, düğününüze gelip oynuyorsa yani sizin derdinizle dertleniyor, sevincinize ortak oluyorsa bağrınıza basın. Değilse ona bir sorun “Ya muhtarım sen muhtarlık yaptın, yine adaysın, yaptığın en önemli hizmet ne?”

Eğer bu cevap sizi tatmin ediyorsa bir durup düşünün, etmiyorsa dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım deyin.

Ve

Eskil’de siyaset üç haneli rakamı bulmayan aynı kişilerin arasında dar alanda paslaşmalarla geçmesin.

Yeni simalara yol açın.

Dedenizin nacizane görüşü, ne belediye başkanlığı, ne belediye meclis üyeliği, ne il genel meclis üyeliği, ne de muhtarlık bir meslek olmamalı.

Eğer o kişi bir Hamov değilse. Yeni yüzlere yol açın.

Kimse bunların okulunu okumuyor.

25 bin nüfuslu Eskil’de muhtar azalığından tutun, tepeye kadar bir yenileşme olsun. 01 Nisan sabahı yeni yeni isimleri heyecan ve mutlulukla, coşkuyla sevinirken görelim.

Değilse aynı kişileri aynı nakarat hep aynı aynı sözlerinde olduğu gibi seçip, aynı türküyü çağırıp duralım.

Aynı kişiyi seçtiğinizde o kişi ne kadar mülayim olursa olsun. Nefsi onu boş bırakmayacak ve bir süre sonra bu işi ben bilirim, benden iyi yapan çıkmaz türünden coşkularla insanlara sokak lambası gibi tepeden bakacaktır.

Haa gerçekten başarılı olanlar mı, Eskil’in köy ve yaylalarından bir elin parmak sayısını geçmeyecek ve yeniden seçilmeyi hak eden muhtarlarımız var.

Ayrıca, açık yüreklilikle ifade edeyim. Niyazi Alçay beyfendiliğiyle, üslubuyla, hoşgörüsüyle, sabrıyla ilçemiz siyasetine bir şeyler kattı mı? Evet kattı. Biz ilçe olarak onun Vekilliğe hazırlandığına şahitlik edelim ve tek yumruk olalım.

İbrahim Güdendede, dünya beyfendisi bir insan. Kimseyi ötekileştirmez, CHP’lisi, MHP’lisi, İYİ Partilisi Eskil’de herkes onu sever. Ama İbrahim Bey elini ayağını öpeyim bırak artık şu İl Genel Meclis Üyeliği Adaylığı’nı bırak. Eğer sen de kendini başarılı buluyorsan gidip Belediye Başkan Adaylığı’na talip olaydın, değilse o iş nimetse de, külfetse de başka insanların önünü aç.

Bak Sadrettin İriş’e, bir ırmaktan iki kez yıkanılmaz sözüne nazire yaparcasına, insanlarla sağlıklı iletişim kurarak, sosyalliğiyle, hizmetleriyle, halkın sevgisini kazandı ve Eskil Belediye Başkanlığı’na talip oldu.

Kıymetli seçilmişlerimiz yaptığınız işi çok mu seviyorsunuz, o halde siz öyle yapın ki örnek gösterilirken sizin isminizi zikretsinler ve hedefiniz bir adım ötesi olsun. Lütfen aynı koltuğa yapışıp kalmayın.

 

Bu yazı toplam 2014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum