Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil ve Eşmekaya’da Değişim!

Uzun zamandır gündemimizi meşgul eden Mahalli İdareler seçimi bu Pazar günü gerçekleşti.  Sonuç olarak seçimin bir galibi olacaktı.  Seçimin galibi Eskil’de Ak Parti Adayı Necati Belgemen, Eşmekaya’da ise İsmail Hakkı Güneş oldu. Öncelikle Her iki başkanımızı tebrik ediyorum.

Bu seçimde İstisna küçük bir iki olay dışında Eskil ve Eşmekaya’da sorunsuz bir şekilde geçti.  Bu kapsamda aday olan hemşerilerimizin olgun davranışları etkili olmuştur. Seçim sürecince bu yarışa heyecan katan Eskil’de Mustafa Zavlak, Süleyman Altan, Yakup Gök, Serdar Mutlu ve Eşmekaya’da Tayfur Başkan’a teşekkürü hak ediyorlar…

Seçim sonuçları ile ilgili çok fazla bir şey demeye gerek yok halkın takdiri, sonuca da herkesin saygı göstermesi gerekir.  Ama bir özeleştiri yapacak olursak Eskil’de Necati Belgemen seçim konusunda duayen bir isim olduğunu bir kez daha gösterdi.  Yanlış anlaşılmasın Mustafa Zavlak ve diğer adaylarımızın yapmış olduğu çalışmalar da takdire şayan ama Necati Başkan kazanmanın metodunu iyi bildiğini bir kez daha gösterdi.

Eşmekaya’da ise nüfus az olduğu için seçim biraz farklı oluyor. Bu seçimde de belki bir iki sülalenin oyu ile başkanlık el değiştirebiliyor.  Nitekim de öyle oldu. Ama Tayfur başkan başkanlığı süresince kısıtlı bütçesi ile bir şeyler yaptı. Ama benim takdir ettiğim en önemli kısmı sporcu kimliği ile Eşmekaya Belediyespor’u kurması, ve kısa sürede başarı elde edip Konyaspor alt yapısına futbolcu vermesi, gerçekten güzel bir yatırım, onun dışında Halı saha, Küçük sanayi sitesi, Eşmekaya koyun yoğurdu ile beldenin reklamını yapması, projesi tamamlanan ama kısmet olmayan sosyal tesis bir çok hizmeti sayabiliriz. Tayfur Başkan ’ada hizmetleri için teşekkür ederiz.

Benim Şimdi Necati Başkan’dan Eskilgücüne sahip çıkması, İsmail Başkan’dan ise Eşmekaya Belediyespor’u daha ileri noktalara taşımasını rica ediyorum.

Her iki Başkan’ın uyum içerisinde Eskil ve Eşmekaya’ya güzel yatırımlar yapmasını isteriz. Yatırım yapılsın ki, bölgemiz gelişsin…

Konya’da Eskilli Meclis üyesi ve Muhtar adaylarımız seçim yarışına girdi. Bunlardan Cumhur İttifakından Ömer Karaer Karatay Belediyesi Meclis Üyesi olurken, Muhittin Cırık 3700 gibi ezici bir farkla Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtarı Olmuştur. Hem Ömer Abi’yi, Hemde Muhittin Muhtarımı tebrik ediyorum. Yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bir söz vardır “Memleketinin, Milliyetçiliğini yapamayan yada yapmayan milliyetçi olamaz” Kendilerinden ricam “Konya’daki Eskilliye” sahip çıkmaları en büyük arzumdur.

Seçim sonuçlarının ülkemize, Eskilimize hayırlı olmasını cenabı Allahtan Niyaz eder. Kazanan başkan, meclis üyesi ve muhtarlarımıza başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 1757 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.