Eskil Ziraat Odası'ndan 15 gün arayla iki önemli yatırım

Eskil Ziraat Odası'ndan 15 gün arayla iki önemli yatırım

Eskil Ziraat Odası'ndan 15 gün arayla iki önemli yatırım

Eskil Ziraat Odası Başkanlığı 15 gün arayla iki önemli yatırımda bulundu.

Oda, yaklaşık iki hafta önce Eskil'in Yazır Yaylası'nda 120 dekar tarla alımının ardından şimdi de Aksaray Ticaret Borsası Eskil Tarım Ticaret Merkezi'nden 90 m2 büyüklüğünde ambar satın aldı.

Oda Başkanı Necati Belgemen, "Odamız, yaklaşık 8 Bin aktif üyesiyle hiç şüphesiz ilçemizin en büyük ve en önemli Sivil Toplum Kuruluşu. Yaptığımız her çalışmada üyelerimizin hakkını, hukukunu bilerek gerçekleştiriyoruz. Üye aidatlarımızdan elde ettiğimiz gelirle 15 gün önce Yazır Yaylası'nda Yazır Böğet yolu üzerinde sulak teklif üsuluyle dönümü 6.100 TL'den 48 dönüm (120 dekar) yaklaşık 300 Bin TL'ye tarla satın aldık. Bu tarlamız Eskil'de faaliyet gösteren ya da göstermek isteyen firmalar uygulamalı olarak tarım yapacak ve ilçe tarımımıza inşallah bu şekilde katkı sağlayacağız hem de odamız gelir elde edecek." dedi. 

Söz konusu tarla alımının ardından bir de ambar alımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Belgemen sözlerini şu şekilde tamamladı, " Aksaray Ticaret Borsası Eskil Tarım Ticaret Merkezi'nden 90 m2 büyüklüğünde ambar satın aldık. teklif usulüyle 75 Bin TL'ye alımını yaptığımız bu ambarın piyasası bu rakamın oldukça yukarısında. İnşallah söz konusu yeri ileri ki zamanda başta çiftçinin tohumunu elemek için selektör olmak üzere ihtiyaca göre kullanacağız. Burada bize yardımcı olan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök'le birlikte Eskilli değerli yönetim kurulu üyeleri Gürsel keskin ve ibrahim Kırlı'ya, borsa yönetim kurulu ve meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. bu alınanlar üyemiz olan 8 bin çiftçimizin malıdır. Güle güle kullansınlar." 

Bu haber toplam 3844 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum