Eskil'de arpa hasadı başladı

Eskil'de arpa hasadı başladı

Nüfusunun çoğunluğu tarımla uğraşan Eskil'de, Ramazan ayının ve Ramazan Bayramının bitmesiyle birlikte çiftçileri hububat hasat telaşı sardı.

Eskil'de kıraç bölgesi olarak tabir edilen, Sekerler mevkiinde arpa hasatı yapılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskil Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen, “2017 Hasat sezonu ilçemiz çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun. Kıraç bölge diye tabir ettiğimiz bölgede sulak arpalar biçilmeye başlandı. Şu anda ortalama ilçe genelinde yaklaşık, 60 bin dekar alan arpa ekimi yapılmış durumda. İlk hasat verilerine göre yaklaşık bir dönüm yerden 1600 ve 1700 kilo arasında  çıkmaktadır. Bazı yerlerde 2000 kiloyu bulduğu ortaya çıkmaktadır. Bu hem bizi, hemde çiftçilerimizi oldukça mutlu etmektedir. Biz çiftçilerimizin daima yanındayız.”

Arpasının haşatına başlayan ve bu tatlı telaştan duyduğu memnuniyeti dile getiren tarla sahibi Aydın Oruç hasat hakkında bilgi verdi. Oruç açıklamasında, “Kıraç bölgesi, fakat verilen imkanlar sayesinde büyük bölümü sulak halde. Zaten çok şükür bu yıl yağışlarımız iyi geçti. Şu anda sulak yerin hasatına başlamış durumdayız. Eskilli’nin tabiri ile yaklaşık bir dönüm yerden 14 kile çıkıyor. Beklentimiz doğrultusunda çıkmaya başladı. İnşallah önümüzdeki kısa zaman diliminde diğer hububat ürünlerinin de hasatı başlayacaktır. Eğer o ürünlerden de çiftçilerimiz beklediği rekolteyi alırsa, İnşallah bu yıl Eskil için bereketli bir yıl diyebiliriz. Çiftçilerimize hasat sezonu hayırlı uğurlu olsun. Bereketli kazançlar.” dedi.

19424362_1498316446898160_7382523904541819360_n.jpg

Bu haber toplam 4477 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum