Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil’de bir aday, üç olay!

Ülkemizde son yıllarda artan bir tartışmanın başlığında yer alan bir ifade: “Muhtarlık

Muhtarlık kalksın mı, kalmasın mı?” sözü gündemdeki yerini her zaman korumakta.

Oysa demokrasinin temel taşı olan müessesenin adıdır: muhtarlık.

Halkla kamu arasındaki ilk ve en önemli köprü!

Yani Eskil’de dünden bugüne dikkat çeken halkın sorunlarını çözen muhtarlar her zaman kalplerdeki yerini almaktadır.

Yani iş burada muhtarla bitiyor.

Muhtar, işine ciddi sarılıyorsa yaptığı işin hakkını veriyorsa, vatandaşa karşı dürüst ve sözünün eri ise ciddi bir eksikliği dolduruyor.

İşte bu noktada dikkat çeken bir muhtar adayı var Eskil’de.

Merkez Mahallesi Muhtar Adayı İsmail Meral.

İsmail Meral denince de, benim için onun samimiyetini ön plana çıkaran 3 olay oldu.

Bunlardan ilki, Konya’da yaklaşık 20 Bin Eskilli yaşıyor.

Onlar adına karınca kararınca güzel işler yapabilmek için faaliyet gösteren Eskil Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği’miz var.

Öte yandan Eskil-Eşmekaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği...

İşte bütün aday adayları içinde Konya’ya gelerek, iki derneğimizi ziyaret eden tek isim İsmail Meral oldu. Meral’in, “Her zaman yanınızdayım” ifadesi ise oldukça şıktı.

ESKİLDER Başkanı Süleyman Altan’ın da kendilerine ifade ettiği gibi, Her zaman Eskilli’ye destek olan, yol gösteren, özellikle Eskil’den Konya’ya gelmiş hemşehrilerimizin işe girmesi için samimi gayret gösteren Yener Meral gibi bir evlat yetiştirdiği için kendilerine müteşekkirim.

Evet İsmail Meral’in sesi Konya’ya kadar geliyor.

Eşi Hatice Meral’le Eskil’de ev ev dolaşarak insanları ziyaret etmeleri bir karşılık oluşturmuşa benziyor, öte yandan öğretmenler gününde okulları, Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarını ziyaret edip, baklava ikramında bulunup günlerini tebrik etmesi. Gazeteciler gününde gazetecilere yemek ikramında bulunması gibi yaptığı etkinlikler kayda değer.

Kendileri geçtiğimiz günlerde Eskilgücüspor’a maç sonu yemek ikram etti, orada rakip Yeşilovaspor ve misafir takım yönetici ve oyuncularını da davet edip, Eskil’im adına güzel bir ev sahipliğine imza attı.

Bir diğer dikkat çeken husus, kendi imkanlarıyla topladığı kitapları Eskil’de bir okula hediye etti. O okulun adı Katrancı İlkokulu. Yani kendi seçim bölgesinde değil bu okul!

Netice olarak, İsmail Meral seçim dönemini aktif bir şekilde geçiriyor ve ciddi bir şekilde muhtarlığa asılıyor, ancak burada onu bu yazıya konu eden 3 olayı yeniden özetleyecek olursak.

  1. Konya’daki iki Eskilli derneğini de ziyaret eden tek aday adayı olmasıyla birlikte, Eskilliler Gecesi’ne de eşi ve azalarıyla birlikte katılan programa katkı sağlayan tek muhtar adayı.
  2. Eskil’e misafir olarak gelen takımı yemeğe davet ediyor ve Eskilli’nin misafirperverliği adına ev sahipliği yaptım diyor.
  3. Bir kitap kampanyası düzenliyor ve “İbrahim Kılıçer Müdürüm siz nereye derseniz kitapları o okula verelim” diyor ve seçim bölgesinde olmayan Katrancı İlkokulu’na kitapları bağışlıyor ve “Yeter ki evlatlarımız okusun” diyor.

Kendileri, kızlarımızın yeterince okuma şansları olmadığı yıllarda Eskil’den iki kızını okutarak hukukçu yapmış ve okumaya değer veriyor.

Seçim çalışmalarında toptancı bir anlayış yerine kadın, kız, genç, yaşlı demeden bireyi ön planda tutarak belki de ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek eşiyle birlikte yoğun bir dönem geçiriyor ve yaptığı çalışmalarda oy hesabı yerine insanı ön planda tutuyor. Samimi bir görüntü veriyor.

Evet sonuçta 31 Mart’ta Merkez Mahallesi’nin muhtarı vatandaşlarımızın oyuyla belirlenecek, bakalım bu çalışmaların seçmende karşılığı ne olacak?

 

Bu yazı toplam 2134 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum