Eskil'de gözler MHP'ye çevrildi

Eskil'de gözler MHP'ye çevrildi

Mart 2019 yerel seçimleri öncesi AK Parti'de aday adaylık başvuru süreçleri sona erdi. 

Seçime katılacak olan bir diğer siyasi parti MHP'de aday adaylık süreci başladı. Henüz  resmi bir başvurunun olmadığı Eskil MHP'de belediye başkan aday adaylığını daha önceden İsmail Şahin açıklamıştı. İsmail Şahin'in dışında ise,  biri yönetimden olmak üzere dört  siyasi ismin aday adaylığı geçmekte. Eskil eski belediye başkanlarından Şerafettin Meral, İl Genel Meclis üyesi Nazım Keskin, Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Güdendede ve Veteriner hekimi Mahmut İriş’in de aday adayı olacağı görüşleri ağırlık kazanmaya başladı.

Başka bir isim üzerinde hazırlıkta yapıldığı görüşlerinin de hakim olduğu MHP’de belediye ve il genel meclis üyeliği için aday adaylığına henüz resmi başvuru yapanın olmadığı öğrenildi. 

Konuyla ilgili önceki gün Eskil Gazetesi'ne açıklama yapan Milliyetçi Hareket Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Güdendede, ”31 Mart 2019 yerel seçimleri için partimizin belediye, belediye encümen ve il genel meclis üyesi aday adaylık süreci başlamıştır. İl Genel meclis üyesi aday adaylığı ve belediye meclis üyesi aday adaylık süreci  15 Ocak 2019 tarihine uzatılırken, belediye başkan aday adaylık süreci yarın (15 Aralık) son bulacak. Muhtemel ihtimalle belediye başkan aday adaylık sürecinin de uzaması beklenmektedir. Gün itibariyle henüz resmi bir başvuru yapan olmadı. Fakat bir çok isim telefonla arayarak, yada partimizi ziyaret ederek, evrak bilgisi ve aday adaylık başvuru konusunda bilgi aldı. Yapılan başvurularımızı ciddi manada değerlendireceğiz. Amacımız Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye ve il genel meclisinde başarıyı elde etmektir.  İlçemizde son dönemlerde oldukça güzel ve demokratik bir seçim olmaktadır. Herkesin demokratik tercihine saygı duyulmalı.  Biz Eskil MHP olarak çıkacak olan adaylarımızla başarıyı elde edebilmek için çalışacağız. Bu Eskil bizim ilçemiz. İlçemize hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Siyasiler bu vebalin bilinciyle hareket etmeliler.” dedi.

Bu haber toplam 3942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum