Eskil'de köy ve yaylalarda şap karantinası

Eskil'de köy ve yaylalarda şap karantinası

Eskil'in Büyükgözlük Yaylası ve Çukuryurt Köyünde sığırlarda şap hastalığının görülmesi üzerine Eskil'de birçok köy ve yaylada şap hastalığına karşı karantina oluşturuldu. Karantinaya alınan köy ve yaylalara ilişkin muhtarlara gönderilen yazı şu şekilde..

İlçemiz Büyükgözlük Yaylasında bir işletmede şap hastalığının tespit edilmesi neticesinde Eskil İlçesi Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonun 29.11.2016 tarih ve 11 sayılı kararı gereği mahallinde gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır.

Hastalık Mihrakına 3 km yarıçaplı koruma ve 10 km yarıçaplı gözetim bölgeleri oluşturulmuş bu bağlamda; Bayramdüğün, Bozcamahmut, Arifler, Bozoğlan, Tekmazar, Büyükgözlük, Eğrikuyu, Beşağıl, Ortakuyu, Köşk, İlyas, Sırataş, Sıcak, Kötücaban(Topcakıl), Mutlu, Doybalak, Bakalak köy ve yaylalarında kordon ve karantina tedbirleri uygulanacak,

İlçemiz Çukuryurt Köyünde bir işletmede görülen şap hastalığı neticesinde Eskil İlçesi Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonun 23.11.2016 tarih ve 10 sayılı kararı gereği mahallinde gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır.

4- Hastalık Mihrakına 3 km yarıçaplı koruma ve 10 km yarıçaplı gözetim bölgeleri oluşturulmuş bu bağlamda, Çukuryut, Çulfa, Kökez, Yüksecik, Kaputaş, Çokum, Meryemağıl, Filikçi, Celil, Katrancı, Gümüşdüğün, Sağsak, Gölbez, Cırıklar, Kayakuyu, Bilezikli, Oklava, Karayağmur köy ve yaylalarında kordon ve karantina tedbirleri uygulanacak, hastalık sönünceye kadar hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştır.

Bu haber toplam 4467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum