Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil'de milletvekili beklentisi!

Eskil uzun yıllardır vekil hasreti çekiyor. Bu hafta içerisinde Dönemin Belediye Başkanı Necati Belgemen yaptığı paylaşım ile 09.05.2018 tarihi itibari ile 29. Yaşına girdi. Eskilimizin ilçe olmasında emeği geçen başta dönemin Belediye Başkanı Necati Belgemen ve yol arkadaşlarına teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla Eskil Kasabası ve Eskil İlçesinin tek vekili  1991’de tercihli sistemle vekil olan İsmet Gür’dür. İsmet Abinin dışında Meclise Vekil gönderemedik. Vekillik için daha önceki yıllarda Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Maliyeci  Mevlüt Yol, Himmet Dağlı gibi isimler şansını denediler ise de,  olmadı.

Özellikle Faruk Bozgöz Hoca kendisi ile yüz yüze hiç görüşmesem de beni etkiledi. Aksaray için büyük bir vizyona sahip bir vekil olabilirdi. Fakat neden ise olmadı.  Faruk Hoca da ısrarcı olmadı.

Eskilin Cesaretli ismi Rahmetli Mevlüt Yol vardı.  En azından yok dedirtmezdi. Hiç aday olmasa bile Mevlüt Yol aday olurdu. Hatta bir yazımda “Cesaretli Ol! Mevlüt Yol” başlıklı bir yazı yazdım beni aradı teşekkür etmişti.  Buradan değerli abim Mevlüt Yol’a Allah'tan rahmet dilerim... Kendisine dualarımızı eksik etmeyelim.

Bir Himmet Dağlı abimizi çıktı. Ama o da bir adaylıktan sonra devamını getirmedi. Siyaset süreklilik isteyen bir çabadır.

24 Haziran herkes için ani ve sürpriz bir seçim oldu. Süre çok kısa olması Acaba Müracaat sayısını etkiler mi dedim ama aksine vekillik için rekor sayıda başvuru oldu.

Bu başvuranların çoğunluğu reklam için olsa da, bu vizyonu taşıyacak vekil adayları da bunların içinde var…

Ben,  bir Eskil sevdalısı olarak Eskilli olan her adaya eşit mesafedeyim Eskilli olanlara elimden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışırım…

Ama şunu da bilinmesini isterim eğer ki niyetinden şüphe duyduğum biri var ise onu da kesinlikle hakkında ne iyi nede kötü bir harf yazmam…

Reklam için aday olanlar için  güzel bir ortam, Milletvekili adaylığı en doğal hakkı günümüzde de en güzel reklam, reklamın iyisi kötüsü olmaz…

Bakınız bölgemizin insanı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  reklama biraz önem verse idi bana göre şu an Konya Büyükşehir Belediye Başkanı idi.

Gelelim Eskilimizin yeni vekil adaylarına;

Bölgemizin yetiştirdiği Önemli iş adamlarından Genç Dinamik Adem Canlı kardeşimiz Medeni cesaretini göstererek aday olmuş kendisini tebrik ediyorum. Eskilin adını duyurmak adına çıktığı bu kutlu yolda kendisine başarılar diliyorum.  Kendisi ile yüz yüze görüşmüşlüğüm yok ama sosyal ve aktif bir iş adamı profiline sahip değerli bir adayımız.  Adem Kardeşim Eskil topraklarından aday adayı olan belki de ilk adayımız, diğerleri genel olarak dışarıda yaşayıp aday adayı olana arkadaşlarımız, ağabeylerimiz…

Cengiz Gözen ismini duydum. Kendisini tanımıyorum. Fakat öz geçmişini okudum. Cumhurbaşkanı danışmanlarından birinin de Cengiz Bey’e yakın biri olduğu bilgisi geldi.  Bölgemiz için ne yapabilir. Bunu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.  Cengiz Kardeşime de çıktığı yolda başarılar diliyorum.

Mehmet Derin hoca, Mehmet hoca Aksaray’da uzun yıllardır dershanecilik faaliyetini yürüten, bir çok Eskilli hemşerimize yardımcı olan,  Şu an iyi konumda meslek sahibi olmuş, Eskil ve Aksaray’da sevilen takdir gören bir hocamız. Kendisi ile uzaktan akraba olmamıza rağmen tanışma fırsatımız olmadı. Edindiğim bilgi Partinin yaptığı temayül yoklamasında ciddi bir destek aldığını duydum. Kendisine Başarılar diliyorum. 4 kişilik listeye girerse arkasında ciddi bir oy potansiyelinin olduğu bilgisi geldi.  

Belki de Aksaray’ın ilk vekil aday adaylığını açıklayan Tarım Bakanlığında Üst düzey bürokrat Münir Uğuz oldu. Münir Uğuz, anlatmaya gerek yok bölgemiz için Tarım Bakanlığından gelme üst düzey bürokrat,  ben olsam 4 kişilik listenin çekinmeden tereddütsüz ilk sırasına yazarım. Temayül sonuçlarında da ismi ön plana çıktığı bilgisi geldi.   Kendisi ile yaptığım telefon görüşmesinde Mesleki bilgim ile ilgili birkaç öneride bulundum. Bana dediği tek cümle ben vekillik için değil hizmet için adayım dedi.

Milletvekili vizyonunu çok rahat taşıyabilecek bir isim,  hatta ve hatta Tarım Bakanlığına getirsen Çakma Bakan olmaz,  Hakiki Tarım Bakanı olur.

Çakma bakan cümlemden kastım yanlış anlaşılmasın,

Münir Uğuz, Gelse tatilde memleketine,

Abileri dese Hadi Münir pancar ekecen dese Münir anlar,

Buğday ekecen desen anlar,

Ay çiçeğini ne zaman sulanacak desen anlar,

Saman nasıl yapılır desen anlar,

Gübrenin fiyatı, ne olmalı desen bilir.                                                             

Bürokratik işleri anlatmaya gerek yok adam yıllardır Ankara’da

Kısaca bölgemizden yetişmiş değerli bir kardeşimiz

Aksaray bir tarım şehri olduğuna göre, Çiftçinin dilinden en iyi Münir Uğuz anlar…

Sonuç, Arkadaş bu sefer Eskil’e ya bu 4 adaydan birini yada bir kaçını ya aday görmek ister.

Eskil ve Bölgesi Her zaman desteğini verdi. Şimdi ise hakkını istiyor…

Bu yazı toplam 2024 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum