Eskil'de Temsili Başkan İrfan Mert Güden oldu

Eskil'de Temsili Başkan İrfan Mert Güden oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, makamını bir süreliğine İmam hatip Ortaokulu öğrencisi İrfan Mert’e teslim etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili koltuğa oturma töreni için Eskil İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri Hacer Öztürk ve Ferdane Büyükkeçeci eşliğinde 5. Sınıf öğrencileri İrfan Mert Güden, Muhammet Arslan ve Berat Uzun, Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerin heyecanlarına ortak olan Belediye Başkanı Niyazi Alçay yapmış olduğu konuşmada, “Öncelikle Siz öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize bu vesile ile hoş geldiniz demek istiyorum. Bildiğiniz gibi Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı. Dünyada kendilerine bayram atfedilen en şanslı çocuklar Türk çocukları. Dolayısıyla her 23 Nisan’da olduğu gibi kaymakamlık, belediye başkanlığı, Milli eğitim müdürlüğünü ve diğer makamlarımızı bugüne özel olarak öğrencilerimize devrediyoruz. Bugün de Eskil İmamhatib Ortaokulumuzdan üç öğrencimizi İrfan Mert, Muhammet Arslan ve Berat Uzun’u misafir ediyoruz. Tabi bu öğrencilerimiz geleceğimizin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, idarecileri, siyasetçileri, belediye başkanları ve kaymakamları olacak. Açıkçası bu çocuklarımızın iyi yetişmesi ve eğitimlerinin kaliteli ve nitelikli alması, ayrıca onların mili ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri ülkemizin geleceği açısından çok ama çok önemli” dedi.
Bu amaç için emek sarf eden gayret gösteren bir eğitim ordumuzun olduğunu belirten Alçay, “Ben, bu hedef için çalışan ve gayret gösteren tüm eğitim neferlerimize huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu vesile ile bugün temsili olarak makamımızı devrettiğimiz bu çocuklarımızın istedikleri hedeflere ulaşması en büyük temennimiz. Bu doğrultuda yapacakları tüm çalışmalarda Allah başarı ve muvaffakiyetler nasip etsin. Son olarak ziyaretlerinden dolayı Eskil İmam hatib Ortaokulu Öğretmenlerine ve öğrenci kardeşlerimize tekrar hoş geldiniz derken, tüm ilçe halkımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.
Temsili makam devir teslim töreninde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İrfan Mert Güden, “Benim adım İrfan Mert. Eskil imam hatip ortaokulundan geliyorum 5/A sınıfının öğrencisiydim. Şimdi ise Eskil belediye başkanıyım. Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. dedi.
Ziyaretin sonunda Alçay, öğrencilere hediye takdim ederken, çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti.

image-(1)-004.pngimage-002.png

Bu haber toplam 12553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum