Eskil'den Mehmetçiğe Destek

Eskil'den Mehmetçiğe Destek

Afrin'de kahramanca mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik Eskil'de yardım kampanyası düzenleniyor.

Geçtiğimiz hafta Afrin'de mücadele eden kahraman Mehmetçik için Eskil Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıya Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, AK Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu, Eskil İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Güdendede, muhtarlar ve tarımsal kalkınma kooperatif başkanları katılmıştı.

Toplantıda alınan ortak karar neticesinde, Eskil genelinde daha önce yardımda bulunmayan kooperatiflerde yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yaptığı yardımlar yapıla törenle Mehmetçiğe ulaşması için dün yola çıktı.

Eskil Hükümet konağı önünde yapılan programa ilçe kaymakamı Yavuz Kartal, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından, Süt üreticileri adına Kadir Yayar ve Eskil Süt üreticileri Birliği başkanı Necip Çeçen konuşma yaptı.

Çeçen’in konuşmasının ardından Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay yaptığı konuşmasında, ”Haksızlığa karşı tüm benliği ile mücadele eden İslam gücü olan Türkiye’yi yamyamlar hiç hesap etmemişlerdi. Çanakkale'de nasıl karşılarında bir güç buldularsa aynısını şimdi görüyorlar. Çanakkale'de birleşen emperyalist güçler şimdi de yanı başımızda birleşmeye çalışıyor. Zannetmeyin ki orada Suriye’nin halkı var. Oradaki bizimle karşı savaşanları görüyoruz. Kimisi İngiliz, kimisi Fransız, kimisi Amerikan. Hepsi emperyalist güçlerin adamları. Ama bu yamyamlar bu milletin yüreğinde ki milli mücadele sevgisini göremiyorlar. İşte biz Eskil halkı olarak bugün bu sevginin nasıl olduğunu bir kez daha göstermek için toplandık. Kahraman Mehmetçiğimiz orada kahramanca mücadele ederken, bizlerde ne yapabiliriz onun telaşesindeyiz. Bugün buradaki yardımı yapan tüm Eskilli süt üreticilerine teşekkür ederim. Allah Mehmetçiğimizin yanında olsun. Devletimizin ordumuzun hamd olsun ki şu anda bu yardıma ihtiyacı yok. Fakat bizler ordumuzun yanında olduğunu bu şekilde gösterelim ki, hem askerimiz moral bulsunlar, hemde ülkemiz üzerinde hain planları olan yamyamlar Türk milletinin gücünü bir kez daha görsünler.” Dedi.

Yapılan yardımları teslim alan İlçe Kaymakamı Yavuz Kartal konuşmasında, ”Süt üreticileri kahraman Mehmetçiğimize yardım edeceklerini söylediklerinde bu bizi oldukça memnun etti. Bugün burada kahraman Mehmetçiğimiz için toplanan herkese teşekkür ederim. Rabbim ordumuzun yanında olsun.” dedi.

1403117718799-003.jpgball-3100377_960_720.jpgiha-20180221aw312624-5-t.jpg

Bu haber toplam 3859 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.