ESKİLDER ile Eskilliler Buluştu!

ESKİLDER ile Eskilliler Buluştu!

Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından her ayın 15’inde düzenli olarak tertip edilen Eskilliler Buluşuyor toplantılarının dördüncüsü Konak Izgara Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Toplantıya Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Altan ve Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra MHP Karatay ilçe başkanı Remzi Karaarslan, MHP Karatay ilçe yönetim kurulu üyesi ve Karatay Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı Ömer Karaer, BBP Selçuklu Meclis üyesi adayı Fevzi Yarar’ın Yanı Sıra Konya’da Muhtarlık için aday olan Eskilli Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtar Adayı Muhittin Cırık, Hacı Hasan Mahallesi Muhtar adayı Nurettin Karadal, Köprübaşı Mahallesi Muhtarı adayı Ali Yıldızhan  ve çok sayıda Eskilli katıldı.

Toplantı, Toplantı esnasında haberi alınan İşletme sahibi Necati Terlemez’in teyzesinin vefat haberi alınması münasebeti ile Medine Cirit ve ebediyete intikal edenler için dua ile başladı.
Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği toplantısında konuşan Dernek Başkanı Süleyman Altay, ''Amacımız Eskilli hemşeriler olarak kaynaşmak, onların Konya’daki sesi olmaya imkan dahilinde destek ve yardımcı olmak, hasta ve cenazelerinde yanlarında olup gerekli bilgilendirme ve ihtiyaç doğrultusunda elden geldiğince yardımcı olmak, uzun vadede ise Eskil’i tüm Türkiye’de tanıtmak, bölge sivil toplum kuruluşları ile bölgenin etkin bir kuruluşu olmaktır. Önümüz seçim biz bir siyasi gömlek giymiyoruz. Her partiye eşit mesafedeyiz. Bugünde derneğimizde Eskilli Meclis üyesi adayları, Muhtar adayları toplantımıza teşrif ettiler. Öncelikle çıktıkları bu yolda başarılar diliyoruz. Biz nasıl ki! Eskil’i ve Eskilliyi temsil etmek için yola çıktıysak, aday olan hemşerilerimizde Eskil’i ve Eskilliyi desteklemek için yola çıkmışlardır.  Bu doğrultuda  her ayın 15'inde hemşerilerimizin kaynaşmasını, istek ve arzularını bu toplantılar sayesinde öğreniyoruz. düzenliyoruz'' dedi.

Dernek Faaliyetleri adına söz alan Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği toplantısında konuşan Dernek Başkan yardımcısı Naci Türker ise Yardımlaşmanın öneminden bahsetti. Geçtiğimiz günlerde ilçemize bağlı Güneşli Köyünde elim bir olay meydana geldi. Bu olay Ailenin imtihanı, Güneşli Köyü halkının imtihanı, Eskil halkının imtihanı, Devletin imtihanıdır. Dedi.  Bu olayda Eskilliler  olarak hep birlikte hareket etmenin ve birlikte çok güzel sonuçlar alınabileceğinin en güzel örneğini gösterdi dedi.

Dernek Faaliyetleri olarak ise geçen yıl 101 öğrenciye burs verildiğini, bu yıl ise evrakların teslim edilmesi halinde 116 öğrenciye burs vermeyi planladıklarını burs almaya hak kazanan öğrencilerimiz evraklarını posta, kargo yada derneğimize elden 18 Ocak 2019 tarihine kadar teslim etmeleri gerektiğini hatırlattı.

 

Toplantıda konuşma yapan MHP Karatay ilçe başkanı Remzi Karaarslan, ''Ben İsmil’liyim İsmil ve Eskil çok karıştırılan yerleşim yerleri, ben Eskil’e uzak değilim Ömer Bey başta olmak üzere çok sayıda Eskilli dostum var, Toplumun geniş kesimlerine, ülke hizmetine katkı sağlama imkanı veren STK'lar gelişmiş ve demokratik ülke olmanın göstergesidir. Özellikle eğitim alanında yapılan çalışmaların eğitimli, donanımlı bir nesil hazırlamakta çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda derneğinizin faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Dedi.

Toplantıda Meclis Üyesi adayları ve muhtar adayları kendilerini tanıtarak kısa birer konuşma yaptılar.

Toplandı Derneğe Misafir olarak katılan MHP Karatay İlçe başkanına Dernek Başkanı Süleyman Altan tarafından Derneğin saatinin takdim ederek son buldu.

12-006.jpg2-037.jpg3-044.jpg1-040.jpg11-006.jpg7-014.jpg10-008.jpg9-007.jpg

Bu haber toplam 2850 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum