Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil’e Ecemiş Suyu geliyor…

Bu hafta başında, Bozcamahmut, Eşmekaya ve Eskil’e  uzun zamandır gidemediğim için bir ziyaret gerçekleştirdim.  Önce Köyüm Bozcamahmut’a gittim. Annemin ameliyatından sonra ilk kez köyüme gittim. Tabi köyde gündemdeki konu Dr. Hüseyin Ağır’ın aramızdan ayrılışı doktorumuz beni de çok derinden üzdü.

Neden üzdü diye soracak olursanız;

Bir evin bir evladı,

2 çocuğu var eşi 3. Çocuk için hamile,

Olayın olduğu gün doktorun oruçlu olduğu diğer Şahıs’a“bak ben oruçluyum silah doğrultma” dediği halde ölmüş olması benim gibi bir çok insanı üzdü.

Olay yargı aşamasında geçen hafta içerisinde bir öneri niteliğinde Bozcamahmut Aile Sağlık Merkezinin isminin Bozcamahmut Hüseyin Ağır Aile Sağlık Merkezi olabilir mi? Demiştim sosyal medyadan ve Sultanhanı bölgesinden olumlu yönde bir çok mesaj aldım. İnşallah yetkililer uygun görürse gerçekleşir. Sonuçta ne olursa olsun doktorumuz görev mahallinde yaşamını yitirmiştir.

Daha sonra,Eşmekaya ve Eskil’e gittim. Eskil’de işlerimin yoğunluğu nedeniyle ziyaret etmek istediğim birçok dostumu ve büyüklerimi ziyaret edemedim.  Başkan Alçay bir ihale olduğundan Çok kısa bir süre görüşmemiz oldu. Başkan Alçay’ın önünde resmi bir yazı vardı. Resmi yazıda Ecemiş suyunun Eskil’e getirilmesi ile ilgili bu yazı Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet su işleri Genel müdürlüğü içme suyu Daire Başkanlığından geliyordu. Yazıda “Niğde Ecemiş Kaynaklarından Niğde ile Aksaray İlleri İçme suyu Temini Planlama ve Proje yapımı işi”  bu yazının üst kısmında ise Eskil Belediyesinin başvurusu sonucu olumlu bir cevap niteliğinde olan bir yazı idi.

Yazıdan anladığım kadarı ile Eskil belediyesi DSİ’ye Eskil içme suyu ihtiyacının derin kuyulardan karşılandığı, yer altı sularının azaldığı ve kireçli ve sertlik derecesi yüksek olduğunu kapsamlı bir şekilde kapsamlı bir rapor sunulmuş ki bu yazıda o rapor’un cevabı niteliğinde olduğunu anladın…

Bir diğer edindiğim bilgi Eskil’de halk eğitim bünyesinde ilçemizde Futbol, Taekwondo, Okçuluk, voleyboldan sonra Güreş kursu açılmış bu kursa da başlangıç için yoğun sayılabilecek bir ilgi ile başlandığı bilgisini aldım.  Tabi benim temennim bu branşların hepsi birleştirilerek bir kulüp adı altında birleştirilmesidir. Bu birleşmenin En iyi eskil Belediyesi altında gerçekleşeceğini düşünüyorum. Sonuç Olarak Aksaray Belediye spor var Eskil Belediye spor neden olmasın…

Bu yazı toplam 2598 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.