Eskilgücüspor'a Saldırıldı...

Eskilgücüspor'a Saldırıldı...

Futbol yerine savaşılan maçta yumruklar konuştu. ASKF yönetimi seyirci kaldı.

 Maçın Özeti…

ASKF maçın kavgayla bitmesini istedi…

Bağlıkayaspor – Eskilgücüspor maçına haftalar varken, Bağlıkayalı Hüseyin Bulut isimli oyuncu sosyal medya üzerinden , “açık tehditler” savururken, Eskilgücüspor yönetimi bu tehdit içerikli yazıları ASKF Başkanı Cavit Kılıç’a, ASKF yönetiminde yer alan Celal İmik ve Yusuf Atıcı’ya bizzat bildirdiler. Maçın sert geçeceği daha haftalar öncesinden bilinmesine rağmen buna göre tedbir alınmasını talep eden Eskilgücüspor’u bilerek ve kasten yakmak için en ufak bir tedbir alınmaması gözlerden kaçmadı. Üstelik maçın oynanacağı saate kadar polis’in de gelmemesi maçın geç başlamasına neden oldu.

Taraftarlar maç boyunca küfürler savurdu…

Maçın başlamasına yaklaşık bir saat varken Eskilgücüspor kulübü oyunculara soyunma odasında formalarını giyerken, yaklaşık 100 kişili Bağlıkaya taraftarı da tribündeki yerleri aldı. Amaç; 90 dakika küfür etmek, tahrik etmek ve oyuncuları kışkırtmaktı… Yetersiz güvenlik önlemleri neticesinde başarılı olan taraftar, Eskilgücüspor oyuncularına “ağza alınmayacak küfürler” ettiler. Saha içerisinde maç oynanmıyor, adeta bir savaş vardı; toplu alanda olsun, topsuz alanda olsun Bağlıkayaspor oyuncuları her fırsatta tekmeler savurdu. Eskilgücüspor oyuncularının yaralanmadık bir tarafları kalmadı.

Futbol oynanmıyor, savaş vardı…

Bağlıkayaspor’un tek amacı, kavga çıkartmak, taraftarını da dâhil ederek Eskilgücüspor oyuncularına şiddet uygulamaktı. Dışarıdaki 100 kişilik Bağlıkaya taraftarı, az sayıda Eskilgücüspor taraftarına saldırmaları gözlerden kaçmadı.

Netice de futbol oynanmıyor adeta savaş yapılıyor, Eskilgücüspor oyuncuları sükunetini koruyor ve ne taraftara ne de rakip oyuncular ilen ufak bir polemiğe girmiyordu.

Erkan Uygun’a yumruklu saldırı.

Dakikalar 63’ü gösterirken, Bağlıkayaspor oyuncusu topsuz alanda yerde yatmakta olan Eskilgücü oyuncusuna tekme atmasını hakemin gözünden kaçmadı. Bu fiili saldıra ya kırmızı kartını gösteren hakeme saldıran Hüseyin Bulut’u polisler güçlükle durdurdu. Sahadan çıkması beklenilen Hüseyin Bulut, Eskilgücüspor yedek kulübesinin önünden geçerken, olaylarla en ufak bir alakası olan olmayan Eskilgücüspor teknik direktörüne yumruklar savurarak saldırdı. Bu saldırı sonrası tüm Bağlıkayaspor oyuncuları, Eskilgücü oyuncularına “uçar tekmeler” ile saldırdı. Polis havaya ateş atarak kavgayı önleye bildi.

Maç hükmen Eskilgücüspor lehine…

Maç devam ederken Bağlıkayaspor oyuncusu Hüseyin Bulut’un hakeme ardından teknik direktör Erkan Uygun’a, diğer Bağlıkaya’lı oyuncularında Eskilgücü oyuncularına saldırması ile hakem maçı tatil etti. Hakemin tuttuğu rapora göre, Eskilgücüspor hükmen 3-0 galip sayılması bekliyor.

Disiplin kurulu şimdi ne yapacak?

Geçtiğimiz sene Bağlıkayaspor aynı sorunları Eskil sahasında yaparak kavga çıkarttı, kalecilerin Eskilgücüspor oyuncusuna kafa vurması ile maç yarıda kaldı. Sahanın kapatılmasına karar veren disiplin kurulu, şimdi vereceği karar merak konusu. Hüseyin Bulut isimli oyuncuyu “futboldan men” etmeleri alınabilecek kararlar içerisinde yer alıyor.

Bu haber toplam 4363 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum