Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil’in 2016’dan kazanımları ve 2017’den Beklentileri!

Eskil Belediyesi başkanı Niyazi Alçay, 2016 yılının bitmesinin ardından, 2016 yılını değerlendirerek 2017 yapmayı planladıkları ile ilgili gazeteci arkadaşımız  Hilmi Yol’a bir röportaj verdi.

Başkan Alçay’ın açıklamalarından yola çıkacak olursak Eskil 2016 yılında ne gibi hizmetler kazandırıldı.

Kısaca bir hatırlayalım

1-En büyük sorunumuz yollar;

Eskil Belediyesi asli görevi olan yol yapım çalışmalarını her yıl olduğu gibi bu yılda sürdürdü. Başkanın en çok önem verdiği konuda bu düşüncesi en kısa sürede tüm yayla yollarını asfaltlamak,  tabi halk olarak beklentimiz yüksek 5 haneli yaylada hemen bugün olsun diyor, 300 haneli yaylada ama sonuçta 2019 kadar hepsinin yapılacağının sözünü başkan verdi. Bu yıl Eskil belediyesi başkanın açıklamalarından edindiğim bilgiye göre 2016’da 36 Km yol yapılmış…

 

2- İkinci toplu konutun hayata geçmesi;

Bir yerleşim yerinin kalkınmasında en önemli konu konut 2. Etap toki konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi önemli konutta kira fiyatlarını aşağıya çekmiştir.

 

3-  Rüyamız Nihayet gerçekleşti

Eskil için yüksekokulun bir rüya olarak görülüyordu. Fakat nihayet açıldı. İlçemize kısa sürede ilçemize etkisi hissettirdi. Tabi burada birinci olarak biz Yüksekokul kültürüne alışmamız gerekir. Özellikle veteriner sağlık bölümü ile açılması büyük bir avantaj burada 2 tane il genel meclisi üyemiz veteriner sayın Sadrettin iriş ve Sayın Nazım Keskin’in yüksekokulun tutundurulmasında büyük katkı sağlaması gerekir.

 Ekonomik anlamda katkısı şu anda fazla olmayabilir, fakat önümüzde ki dönemde öğrenci sayısı arttıkça ekonomik katkısını da göreceğiz. Aksaray Üniversitesi yönetimi Eskil’deki potansiyeli gördü. Lojistik bölümünün açılması için şu anda üniversitede çalışmalarını başlattı.

4-Bir Diğer Hayalimiz Eskil Çok Programlı Lisesi

Eskil’e açılan en son lise yanılmıyorsam 1993-1994 eğitim öğretim yılında imam hatip lisesi açıldı. Neredeyse çeyrek asır bir ilçe bir okulun açılması için bu kadar yıl beklememeliydi. Bu okul açılmadan önce Eskil’in %60 ına lise yoktu. Şimdi ise yaklaşık %40 ına yine lise yok bu kaymakamlığın sitesindeki bilgilere göre yazıyorum. Eskil bir çok ilçeye açılan Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesini kaldırır. Çok Programlı lisenin içeri genişletilerek Eskil’e ve Eskil sanayisine ilerleyen yıllarda büyük katkısı olacaktır.

5-Belediyenin Petrol istasyonunu yenilemesi

Eskil Belediyesinin petrol istasyonu demode olmuştu yenilenmesi gerekiyordu. Fakat kanunu bir yükümlülükten dolayı bu gerçekleşememiş fakat 2016 petrol daha modern bir hale geldi. Tabi Eski Belediye Başkanımız Sayın Şerafettin Meral’de yeni petrol istasyonu açmış buradan onada hayırlı olsun bol kazançlar diliyorum. Tabi halk olarak beklentimiz rekabetin oluşarak fiyatlarda indirime gidilmesini bekliyoruz.

6- Mezarlıklar okul Bahçeleri ve camilerdeki çalışmalar;

Mezarlıklar, okul bahçeleri ve camilere çevre düzenleme çalışmaları da devam etti.  Özellikle bizim köyümüzün mezarlığı güzel olmuş yeni okulumuzada parke taşı döşemesi gerçekleşti. Camilerimize geçen yıl yapılmıştı.

 

 

2017 yılında neler bekleniyor?

1- Eskil Eşmekaya Yolu ve Eskil Bozcamahmut Yolu;

İlçemize ulaşımda artan araç sayısı göz önünde bulundurulduğunda Eskil Eşmekaya yolu ve Eskil Bozcamahmut yolu büyük önem arz ediyor. Daha öncede bir çok kez basına yansına Eşmekaya yolu haziran ayına bitirileceği ifade edildi. Eskil Bozcamahmut Yolu için ise il genel meclisi Başkan Yardımcımız Sayın Sadrettin İriş bana yatırım programına alındığını bir telefon görüşmemizde söyledi. Bu hizmetin getirilmesi iyi olacaktır. Buradan sayın iriş ve diğer il genel meclisi üyelerine ve il genel meclisi başkanlığına teşekkür ediyorum

 

2- Belediyenin Yeni Hizmet Binası çalışması;

Başkan Alçay’ın En büyük hayallerinden birisi daha önce birkaç kez bana söyledi. “Çarşı merkezinden kopmadan bütün Eskil’i kucaklayacak bir bina” yapılacağını  Tarihi Ulu Camimize yakın Camimizi ön plana çıkaran bir belediye binasının ilçemizin çehresini değiştirecektir. Başkan Alçay Binanın  2019 yılında halkımızın hizmetine sunulmuş olacağını açıkladı.

3-Spor Alanında gelişmeler

Futbol Eskilin kültüründe var bunun yanında Taekwondo, okçuluk, voleybol gibi sporlar yapılmaya başlandı. Kapalı spor salonunun hizmete girmesi ile Eskil’de sportif anlamda hareketlilik olacaktır. Burada çok önemli bir konunun altını çizmek istiyorum İlçe Milli eğitim müdürlüğümüz Beden Eğitimi öğretmenlerini bu branşlara uygun talep ederlerse çok daha faydalı olacaktır.

Ayrıca Eskil Belediyesi İlçe Spor müdürlüğü ile istişare yaparak henüz düşünce aşamasında olan Eskil’de Okçuluk, Taekwondo ve güreş alanında bir spor kulübü kurmayı planlıyor. Buda tek kelime ile muhteşem olur. Kısaca şapka çıkarılır.  Tabi 2017 yılında çöl kartalının maçlarına daha çok ilgi için tribün sözünün tutulmasını bekliyoruz.

4-Hayvancılık Konusunda yapılacak çalışmalar

Eskile veterinerlik bölümü açıldı. Bir zamanlar Eskil’in çılgın projesi geliyor diye haber yapmıştık. Fakat şu ana kadar somut bir adım atılmadı. 2017 bu konuda somut adımlar bekliyoruz.

Sonuç olarak Başkan Alçay seçim vaatlerinde olan projelerini bir bir hayata geçiriyor.  Bunun yanında il genel meclisi yatırımları ve köylere hizmet götürme birliği ile kazandırılan hizmetler var Kökez Köyüne yapılan iş merkezi buna bir örnek tabi burada Kökez köyü Muhtarı sayın Kırlı’nın hakkını da teslim etmek gerek…

2017’nin 2016 dan daha iyi bir hizmet yılı olmasını temenni ediyorum.

Bu yazı toplam 1407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.