Eskilli Çiftçi Milletvekili Aday Adayı oldu

Eskilli Çiftçi Milletvekili Aday Adayı oldu

Eskil'in Eşmekaya Kasabası'nda çiftçilik yapan Ali Eşmekaya Cumhuriyet Halk Partisi'nden Aksaray Milletvekili Aday Adayı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Aksaray Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan isimler;  Ali Abbas Ertürk, Cansu Bülbül, Pelin Yıldırım, Ramazan Fidan ve Ünsal Ülkebay ile birlikte Eskil Eşmekaya'da çiftçilik yapan ve Ali Eşmekaya oldu.

Eşmekaya tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Eşmekaya, "Bir çiftçi olarak şuna canı gönülden inanıyorum TBMM'de mutlaka çiftçi yer almalı. İşte Aksaray'ımızın insanının yüzde 80'i tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Şimdiye dek ne zaman bizi bir çiftçi temsil etti? Hiç bir zaman temsil etmedi. O halde Aksaray'da yüzde 80 oy çiftçiye ait değil mi? Meclis'te bizi temsil eden insanların olmasına canı gönülden inan birisi olarak, Türkiye'nin en kurak bölgesinde ekmeğini topraktan kazanan bir üretici olarak aday adayı oldum. Oldukça demokratik bir ortamda önce aday olmak için mücadelemi sürdürüyorum ardından da vekil olarak çiftçimizin Meclis'teki yüzü olacağım." diye konuştu.

29 yaşındaki Eşmekaya, lise mezunu ve evli.

31822935_10156545275294883_304185728684785664_n-001.jpg

haberfark.net

Bu haber toplam 8407 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum