Eşmekaya Jandarmasından Film Gibi Hırsızlık Operasyonu! 11 boğanın hırsızlarını yakaladılar

Eşmekaya Jandarmasından Film Gibi Hırsızlık Operasyonu! 11 boğanın hırsızlarını yakaladılar

Eskil Eşmekaya Jandarması bugün gerçekleştirdiği bir operasyonla Sivas'ta çalınan 11 boğanın hırsızlarını yakaladı.

Olay bugün saat 09.00'da Aksaray Konya Karayolu Eskil'in Eşmekaya Kasabası'nda meydana geldi.

İddiaya göre önceki akşam Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde bir çiftçiye ait 11 boğa kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Durumu hemen Jandarma'ya bildiren çiftçiyi sevindiren haberi Eşmekaya Jandarması verdi.

Hacizden dolayı 2 gün önce yakalatması bulunan bir tır, Sabah Aksaray istikametinden Konya'ya gitmekte iken Sultanhanı'nda MOBESE'ye takılması üzerine söz konusu tırı durduran Eşmekaya Jandarması araçta bulunan 3 kişinin kimlik kontrolünün ardından tını Eskil'de bulunan Koyuncu Otopark'a çekmek için harekete geçti.

Bu süreçte araçta yer alan 11 boğanın sahibini sorgulayan Jandarma'ya ilişkin tır şoförü, "Bu boğaları Erzurum'dan Konya'ya götürüyoruz." demesi üzerine Jandarma Eskil İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde boğaların küpelerinden sahiplerinin bilgilerine ulaştı. Boğaların sahiplerinin Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan bir üretici olduğunu öğrenen Jandarma ekipleri söz konusu çiftçinin önceki akşam boğaları çalınan ve Jandarma'ya çalıntı ihbarı veren vatandaş olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine söz konusu çiftçi Sivas'tan Eskil'e gelerek hayvanları teslim aldı.

100'ün üzerinde büyükbaş hayvanının olduğunu ifade eden söz konusu vatandaş, çiftliğimin olduğu yere tırla girmek mümkün değil, boğalarımızı tam 7 KM yolda sürerek götürüp tıra yüklemişler. Jandarma Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Hayvanlarımın değeri net 100 Bin TL'idi diye konuştu. 

3 hırsızlık şüphelisinin Jandarma'daki sorgusu sürüyor.

2-140.jpg3-134.jpg

Bu haber toplam 10987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum