F Klavye tuş isimleri artık Türkçe olacak

F Klavye tuş isimleri artık Türkçe olacak

Türkçe için özel olarak geliştirilmiş olan F Klavyeye dönüş kapsamında klavye üzerinde bulunan yabancı isimli tuşlar artık Türkçe olacak.

20 Ekim 1955 tarihinde Bakanlıklar arası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanan F Klavye‘nin özel sektörde de olmak üzere aktif olarak yayılması çalışmalar devam ediyor. Öyle ki 10 Aralık 2013’te devlet tarafından Resmî Gazete’de çıkan haberlere göre Türkçe’ye en uygun klavye olmasından dolayı F klavyenin kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması için talimat verilerek, kamu kurum ve kuruluşlarında 2017 yılı sonuna kadar klavyelilerin F klavyeye dönüştürülmesinin sağlanacağını bildirdi.

Çalışmalar bunun ile sınırlı kalmayacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık yaptığı açıklamada: F Klavye Standardına göre F Klavyelerdeki tüm tuş isimlendirmelerinin artık Türkçe olacağını söyledi. Işık F klavyelerde bundan sonra “Delete” yerine “sil”, “Enter” yerine “giriş”, “print screen” yerine de “ekranı kopyala” tuşları yer alacağını söyledi.   

F klavye’de tüm tuş isimlendirmelerinin Türkçe olduğu standardın TSE Teknik Kurulunda kabul edildi. Yakın zamanda F klavyelerde Türkçe isimlendirmelerin başlaması bekleniyor. F Klavyenin yaygınlaştırılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Özbim Onparmak Programı

Bu haber toplam 5125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum