Fidanlar "Bereket Ormanları" İçin Dikildi

Fidanlar "Bereket Ormanları" İçin Dikildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ilde ‘Bereket Ormanı’ ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde başlatılan projenin Aksaray ayağı hayata geçirildi.Aksaray-Nevşehir Y...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ilde ‘Bereket Ormanı’ ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde başlatılan projenin Aksaray ayağı hayata geçirildi.

Aksaray-Nevşehir Yolu 1. kilometresinde ormanlık alanda düzenlenen fidan dikim programı halk oyunları gösterileri ile başladı. Programa eşi Adile Ataklı ile katılan Vali Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında yeterli yağışın olmaması ve toprak yapısından kaynaklanan zorluklar nedeniyle Aksaray’da en mustarip olunan konulardan bir tanesinin de orman yetersizliği olduğunu söyledi.

Son 10 yıldır sürdürülen ağaçlandırma çalışması kapsamında belirlenen bölgelere yılda yaklaşık 1 milyon fidan dikildiğini belirten Vali Ataklı, “Dikilen fidanların tutma oranı yüzde 70’lerde kalıyor. Bunu arttırmamız lazım. Aksaray’ın yüzde 3 civarında bir orman alanı var. Ülkemizde orman alanlarına sahip bölgelere bakıldığında dikilen fidanlar yıllık 30-40 cm boy verirken bu bölgede 5 cm boy verdiğinde mutlu oluyoruz. Biraz sabırlı olmak gerekiyor ama vazgeçme anlamına gelmiyor. Bıkmadan usanmadan bu çalışmaları yapmamız gerekiyor. Gelecek nesiller yeşil bir Aksaray bırakmak için bu çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Aksaray’da 2015 yılında yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında görev yapmak üzere bin kişilik kadro tahsisi yapıldığını ifade eden Vali Ataklı, ‘Bu yıl bir anlamda ağaçlandırma seferberliği ortaya konulmuş oldu. 1 Nisanda başlayacak çalışmalarda bin kişi 6 ay süreyle orman alanlarında dikim ve bakım çalışmaları yapacak. Aksaraylılar ağaca, ormana hasret; ağaç dikmek orman yetiştirmek için çok gayretliler. Ağaç dikmek isteyenlere ücretsiz fidan veriyoruz. Ağaçlandırma konusunda herkes elinden gelen katkıyı verecektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 735 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya