Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Fizyomet Sağlıklı Yaşam Merkezi Açılış Öyküsü

             

 

           İnsanlar hayalleri ile yaşarlar. Bu hayallerini yaşamları boyunca ete kemiğe büründürmek için çaba sarf ederler.  Kimi zaman bu dilekleri gerçekleşir ve yeni hayaller kurarak yaşamı anlamlandırmaya çalışır kimi zamanda bir ömür bu uğurda harcanır. Ben de üniversite hayatım boyunca aynı topraklar da yaşadığımız, aynı suyu içip aynı havayı teneffüs ettiğimiz memleketimin insanlarına nasıl faydalı olabilirimin hayalini kurdum. Düşünmek öyle bir mefhum ki ucu bucağı yoktur. Bu yüzden bu hayallerden ziyade gerçekleştirdiklerimizden bahsedeceğim.  Gazetelerimizde,  sitelerde haftalık köşe yazıları, dergi editörlüğü,  radyo ve televizyonlarda canlı yayınlar, konferanslar, seminerler ve sunumlar sadece bunlardan bir kaçı. Bu hafta itibariyle hizmete açtığımız Fizyomet Sağlıklı Yaşam Merkezi ise alanında ilk ve tek olmasıyla memleketimiz için çok önemli bir hizmettir.

                Fizyomet sağlıklı yaşam merkezi Aksaray ve çevresinde önemli bir yere sahip olacaktır. Sunduğu hizmetler vizyon ve misyon noktasında da hep ileriyi düşünen bir merkez olacağından eminim. Sağlık toplumların vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Toplumsal ve bireysel hayatta her şey sağlık üzerine bina olur. Modern dönemde sağlık harcamaları ve yatırımları oldukça arttı. Gelinen noktada Hipokrat’ın söylediği “En iyi tedavi hastalıktan korunmaktır.”  Sözü tekrar önem kazandı.  Bugün biz buna koruyucu sağlık yaklaşımı diyoruz. Yani herhangi bir hastalığa yakalanmadan önce sizin değerlendirilmeniz fiziksel, psikolojik ve genel iyilik hali olarak kontrol altında olmanızdır. Devlet eliyle de yaygınlaşan bir bakış açısı olması ile sağlık harcamalarının düşüreceği gibi bireylerin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini de sağlayacaktır. Özel teşebbüsün bir sonucu olarak açılan Fizyomet Sağlıklı Yaşam Merkezi kendi bünyesinde alanında uzman bir kadro ile hizmet etmeye başlamış durumdadır. Her geçen günüde yenilikler için bir fırsat olarak görmektedir. Açılış ta çok sayıda davetli de geldiklerinde ortamda bunu gördüler. Sayın milletvekilimiz Mustafa Serdengeçti, İl genel meclisi başkanı Mehmet Tüzün ve il genel meclisi üyeleri, Ak parti il yönetiminden değerli ağabeylerim, Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan, Ak parti ilçe Başkanı Mustafa Zavlak, Aile sosyal politikalar il müdürü İsrail Aktürk, eski ilçe başkanımız Mahmut Oruç protokol olarak bizleri açılışta yalnız bırakmadılar.

                Aksaray da fiziksel sağlık sorunları ve kilo problemleri oldukça yoğun görülen şikâyetlerdendir. Fiziksel sağlık sorunlarında da en önemli tedavi rahatsızlığa yakalanmadan önce bundan korunmaktır. Zayıflama ve kilo kontrolü üzerine de alışılagelmiş yöntemlerden farklı bir bakış açısıyla hizmet sunulmaktadır.  Bu hizmet alanı oldukça geniş olduğu için hemşerilerimizin il dışına gitmelerine gerek kalmamış oldu. Hatta tam tersi il dışından şehrimize bu noktada hizmet almak için gelenler olmaya başladı. Bizler yeni girişler, yeni projeler ve yeni çalışmalarla memleketimize hizmet etmeye çalışacağız.

Sağlıklı,mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 1534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.