Galatasaray Konya'yı gol'e boğdu

Galatasaray Konya'yı gol'e boğdu

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray deplasmanda Torku Konyaspor'u 5-0 mağlup etti.

Maça ev sahibi ekip önde basarak başladı ve ilk tehlikeli atak da Rangelov'la 4. dakikada geldi. Bulgar oyuncunun ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş üstten auta gitti. Dakikalar 16'yı gösterirken Sarı-Kırmızılı ekibin yıldızı Wesley Sneijder'in sol çaprazdan vuruşunu kaleci Belec kornere gönderdi. Galatasaray'ın sağ taraftan kullandığı kornerde Chedjou kafa vuruşunu yaptı ancak savunma topu çizgiden çıkardı sonrasında ise Umut Bulut, önüne düşen meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip öne geçtikten sonra daha etkili oynamaya başladı. 22. dakikada Selçuk'un sağ kanattan ceza sahası yayına yaptığı ortaya Emre Çolak gelişine harika bir vuruşla ve skoru 2-0'a getirdi. 37. dakikada ise Hasan Kabze'nin geri pasında topu ayağının altından kaçıran Selim'in hatasını değerlendiren Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve sert bir şutla durumu 3-0 yaptı. Golden sonra mücadelede tempo düşerken bu sezon Spor Toto Süper Lig'de kendi evinde sadece bir gol yiyen Torku Konyaspor'a 37 dakikada üç gol atan Galatasaray soyunma odasına da 3-0'lık üstünlükle gitti. 

 

İkinci yarıda yine ilk pozisyon Torku Konyaspor'dan gol ise Galatasaray'dan geldi. Ev sahibi ekip öncelikle 54. dakikada Hasan Kabze'yle çok net bir pozisyonda yararlanamadı. Ardından 58. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Sabri'nin ortasında Burak kafayla topu ağlara göndererek durumu 4-0 yaptı. Sarı-Kırmızılılar gol buldukça rakip kaleye daha çok yüklenmeye başladı. Dakikalar 62'yi gösterirken Sneijder'in vuruşu direkten döndü ardından Hamit Altıntop meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu aynı zamanda üç yıl aradan sonra tecrübeli oyuncunun ilk golü oldu. Geride kalan dakikalarda ise skor değişmeyince Galatasaray deplasmanda Torku Konyaspor'u 5-0 mağlup ederek üç puan kazandı ve moral buldu.

TORKU KONYASPOR: 0 - 5 :GALATASARAY

STAT: Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu

HAKEM: Süleyman Abay

KONYASPOR: Belec, Tolga (Dk. 60 Torje), Selim, Kokalovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur, Hleb, Ömer Ali, Hasan Kabze, Rangelov (Dk. 45 Djalma)

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih (Dk. 73 Hakan Balta), Chedjou, Telles, Selçuk, Melo, Emre (Dk. 58 Hamit), Sneijder, Umut (Dk. 69 Yasin), Burak

GOLLER: Dk. 16 Umut Bulut, Dk. 22 Emre Çolak, Dk. 37, 58 Burak Yılmaz, Dk. 62 Hamit (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Hasan Kabze, Uğur İnceman, Selim Ay (Torku Konyaspor)

 

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.