Gazeteciler Cemiyetlerinden Saldırıya Kınama

Gazeteciler Cemiyetlerinden Saldırıya Kınama

Aksaray’da HDP’nin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı’nın gazetecilere yönelik saldırısı cemiyetlerce kınandı.Konuyla ilgili açıklamalar yapan 68 Aksaray Gazetec...

Aksaray’da HDP’nin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı’nın gazetecilere yönelik saldırısı cemiyetlerce kınandı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti başkanları ve gazeteciler, saldırıyı şiddetle kınadı. Yapılan açıklamada, “1 Mayıs kutlamaları sırasında basın mensuplarına yapılan hakaret olayında gazetecilerin bir kamu görevi yaptığı hatırlatılmasına rağmen meydanda görevli polis müdür ve amirleri tarafından önce tartaklanarak sonra da darp edilmeye varan eylemin gerçekleşmesiyle şehrimizde bulunan medya örgütleri tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Olayı şiddetle kınayan Aksaray’daki gazeteciler cemiyetleri, ortak bir bildiri hazırlayarak son derece çirkin ve ahlaksızca yapılan bu saldırıyı nefretle kınadılar. Gazetecilerin de toplumu bilgilendirme adına bir kamu görevi yaptıkları her zaman hatırlatılmasına rağmen görevlerini yapmalarında engel teşkil etmenin özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne sığmayacağı görüşü bildirildi” denildi.

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.