Gazeteciler gününü Ak Parti kutladı

     10 Ocak çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile bir gün önceden başlayan kutlamaya ilk olarak Aksaray Ak Parti il Başkanı Sayın Abdulkadir Karatay Orhan Ağaçlı Melendiz otelde geçen Perşembe günü bir kahvaltı ile gazeteciler gününü kutlaması ile başlayan beraberlik, Pazar günü Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın 10 Ocak sabahı Somuncu Baba sofrasındaki kahvaltı ile devam etti. Aynı gün akşam ise Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgının Grand Altuntaş otelde verdiği yemekle son buldu. Ben bugün ilk kutlamaları kaleme almak istiyorum. Yarın ise Belediye Başkanımızın verdiği kutlamayı kaleme alacağım.

       Belediye Başkanımızın verdiği yemek çok renkli ve deprem sarsıntısı ile geçtiği için buna geniş bölüm ayırmak istiyorum.

      İl Başkanı Sayın Abdulkadir Karatay gazetecilerin gününü kutlayarak, atlattıkları iki seçim sürecinde gazetecilerin kendilerine olumlu ve uyarıcı destekleri olduğunu söyleyerek başladı.

      Daha sonra göreve geldikleri bir yılın sonunda yaptıkları hizmetlerden bahsederek şunları söyledi:

     “ Aksaray’da çok konuşulan ve hatta siyaset malzemesi yapılan Tıp Fakültesi konusunu yeniden ele alarak bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın meyvesini 27 Ağustos 2015 yılında aldık. Şimdi iş Fakültenin yapımına kalmıştır.

      Akabinde 400 yataklı Devlet Hastanesinin temelini atarak hızlı bir şekilde yapımına başlandı. O bölgeye giden arkadaşlar varsa görmüşlerdir 3 katının beton arması atılıyor. Hastanemiz 2017 yılının Mayıs ayında bitmiş olacaktır. Hastanemiz aslında 600 yataklı bir hastane olması çalışmamız kabul gördü. Ancak ihale ve yeni proje bir yılı alacağı için 400 yataklı öncelik olarak yapılmasını istedik. 400 yataklı hastane tamamlandıktan sonra 200 yatak daha ilave edilerek 600 yataklı olacaktır. Dolayısı ile yapılacak Tıp Fakültesi aynı zamanda bu hastanemizi kullanabileceklerdir.

     Ortaköy yolu yine dönemimizde 55 milyon yatırımla başlamış bulunmaktadır. Yol boyundaki arsa ve arazi sahibi olan vatandaşlar ise hiçbir şekilde zarar görmeden aksine daha yüksek rakamlarla kar etmişlerdir.

       Aksaray ilini eğitimde mecburi iller arasına aldırdık, artık öğretmenlerimiz hemen istedikleri yerlere gidemeyecektir. Gelecek eğitim döneminde öğretmen sayımız artarak eğitimde açığımız kalmayacaktır.

     İlimizde selden zarar gören bütün üreticilerimize ödenekler çıkartarak zararlarını karşıladık.

      Havayolu ile ilgili yer çalışması hasan dağının sağ tarafındaki üç ayrı bölümde devam ediyor. Buradaki bir yerde havaalanı yapımı gerçekleşecek. Demiryolu ise hem hızlı hem de yük treni olmak üzere ilimize gelecektir.

      2016 yılı içinde yük treni ile ilgili çalışmalar başlayacaktır. 2019 yılında da hızlı tren çalışmaları başlayacaktır. İlimizde öğrenci sayımız hızla yükselmesi sonucu 6 kişilik yurt yapım çalışmaları devam ediyor. 6 bin kişilik yurt ilimize kazandırılacaktır” dedi.

                                       ZİRAAT ODASI KUTLAMASI

      Geçen yıl Aksaray Belediyesi dışında 10 Ocak Gazeteciler gününü sadece Ziraat Odası kutlamıştı. Sivil toplum kuruluşları içerisinde yine aynı şekilde Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak bizleri unutmayarak gazeteciler gününü kutlamıştır.

      Somuncu Baba Sofrasında verilen bu kahvaltılı kutlamaya oda Başkanı Emin Koçak’la birlikte tarım platformundan Koyun Keçi ve Damızlık Birliği Başkanı Mahmut Aktürk. Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Ziraat Mühendisleri oda Başkanı Serkan Koray Zeybek ve Müsiad Başkanı Eyüp Dağdaş katılmışlardır.

     Güzel bir sohbet havası içinde geçen 10 Ocak çalışan Gazeteciler gününü kutlamada bizleri unutmayan Emin Koçak’a teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.