Geleceğin beyinleri Bilim Merkezi’nde ödüllendirildi

Geleceğin beyinleri Bilim Merkezi’nde ödüllendirildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, TÜBITAK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Türkiye Liseler Arası Sosyal Bilimler Makale Yarışması s...

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, TÜBITAK ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Türkiye Liseler Arası Sosyal Bilimler Makale Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenler Bilim Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı.

Yarışmaya katkı yapan herkese teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “Konya misyonu olan bir şehir. Biz lider ülke hedefine ulaşamazsak bu coğrafyada işimiz zor. Buna ulaşmak için her kuruluşun, her meslek grubunun, her şehrin, her idarenin, her ferdin çalışması gerekiyor” dedi. Şehrin eğitim hayatına farklı açılardan katkı yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, “Bu yaş gruplarında temayüz eden gençlerimiz geleceğin liderleridir. Bu bakış açısını kaybetmeyin. Türkiye’nin gelecekteki yönetiminde büyük roller oynayacağınızı unutmayın. Bu sıralardayken hedeflerinizi doğru koyun, güzel çalışmalar yapın, birikiminizi artırın, geleceğe hazırlanın. Bugünler o yüksek ideale geçebileceğiniz günlerin alt yapısının hazırlandığı günler. Belki sizler ülkemizi 2023 ve daha ileri hedeflerde taşıyıcıları, liderleri olacaksınız. Bu duyguyu kaybetmemek gerek” şeklinde konuştu.

Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da, sosyal bilimler alanında Türkiye’nin hak ettiği seviyelere gelmesi konusunda projeyi çok önemli bulduğunu belirterek, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği gecen herkesi tebrik etti. Programa katılan Azerbaycan İlimler Akademisi Başkan Yardımcısı İsa Habibbayli de, “Mevlana Celaleddin-i Rumi dünya felsefesinin zirvelerinden biri demektir. İnanıyorum ki, Hz. Mevlana’nın devamı niteliğinde gençler Türkiye’de yetişecek. Türk dünyası da bundan gurur duyacak” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “Bu projeyle yetişen gençlerden ülke bir hayli istifade edecektir” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka da, sosyal bilimlerin, felsefenin son derece önemi olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş ise, eğitime yaptığı değerli katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, yarışmayı sosyal bilimler alanında yeni beyinleri bulma ve ülke geleceğinde etkin ve verimli olarak yönlendirme amacıyla düzenlediklerini söyledi. Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan’ın da katıldığı programın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Türkiye genelinden 20’den fazla şehirden 400’den fazla lise öğrencisinin danışman öğretmenleri ile katıldığı yarışma, Siyaset Bilimi-Uluslararası İlişkiler, Tarih-Coğrafya, Din ve Ahlak, Dil ve Edebiyat, Medya-İletişim ve Psikoloji-Sosyoloji-Felsefe olmak üzere 6 ana alanda düzenlendi. Yarışmada her dalda birinci olan öğrenciye 2 bin 500 lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira, mansiyon alan öğrencilere de 750 lira verildi.

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya