Dr. Ünzile Girişgin

Dr. Ünzile Girişgin

Genç kızlar aman dikkat! 'Sevgi' derken aldatılmayın

Sevgili kızlarımız bu mektup en basit örnek sizler için. bundan daha da acı olan bebek aldırmak zorunda kalan, intihar eden, bileklerini jiletleyen, kendisini hakir görüp yaptıklarından dolayı affedemediği için bedenine acı veren, evlenmek istemeyen, erkeklerden nefret eden tertemiz saf kalpli güzel kızlarımız var.

Sözü edilen erkek camiye devam eden ve cemaat ehli. Gelin görün ki İslam ahlâkını öğrenememiş, prensipsiz, bir genç kız kalbini yaralayan, sözünden dönen bir erkek.

Kız çocuklarımız ne kadar çabuk bağlanıyor öyle değil mi? Mümin bir erkek diye düşünerek ne kadar kolay güveniyorlar. İşte hatanın başı bu. Mümin görünen Kıldığı namazla kendisini düzeltememiş bir erkeğe güvenmek. bir erkeğin sakal bırakması, bir cemaate mensup olması, hatta namaz kılması güven duymak için yeterli değildir. Maalesef bunu üzülerek de olsa kızlarımıza söylemek zorundayım. Artık at izinin, it izine karıştığı bir devirde yaşıyoruz. İslami kimlik diye bir kavram kalmamış. Ne başörtüsü, ne sakal-sarık..Aile terbiyesi,ahlâk, ve gerçek Allah korkusu…

Kızlarımız şu gerçeği iyice idrak etmeliler:

Sevmek, âşık olmakla tensel yakınlaşma ve cinselliğe kapı aralamak ayrı şeylerdir.

Bakireliği korumanın psikolojik baskısı budur işte. Ön sevişme sonrasında bir kızın karşısındaki erkeğe karşı koyma yeteneği çok zayıftır. Bir erkeğe bağlanması ve onu istemesi, hayal etmesi de bu denli kolaydır.

Ama dokunmayacaksınız, dokunmak isteyen erkeğe de fırsat vermeyeceksiniz. Zaten İslami kimlikli bir erkek zinadan korkmuyorsa siz ondan korkmalısınız. O erkek henüz bir kadına kocalık, çocuklara da babalık yapabilecek sorumluluğu kazanmamıştır.

Kız çocuklarımız erkeklere göre ergenlik çağına 2-3 yıl önce girerler. Son yıllarda çevresel cinsel uyaranların artışı, beslenmenin bozulması ve obezite nedeni ile ergenlik yaşı 12-13 lerden 10,11 e kadar inmiştir. Orta öğretim sürecinde kız erkek arkadaşlığı ve çıkma konuşmaları pratik hayata yansımaya başlamıştır. Hata yapmak istemiyorsanız ilgi alanınızı cinsellikten ve romantizmden uzak tutmak zorundasınız.

Bir kızı adam gibi seven ve arzulayan bir erkek Allahın koyduğu yasalara, peygamberimizin yaptığı uyarılara uyar ve zinadan korkar. Ne gizli bir nikâh kıymaya tevessül eder ne de nikâhsız el sürer.
Kızlar cinselliği pratik olarak yaşamaktan ziyade daha çok işin duygusal boyutu ile meşgul olurlar. Bir erkeğin ilgisi, sevgisi, güzel sözleri ile övülmek, beğenilmek arzusunda olurlar. Çoğu kez erkeklerin çıkarcı niyetlerini fark edemezler. Âşık oldukları erkekleri küstürmemek kaybetmemek adına bedenlerinin kullanılmasına izin veririler. Lakin pek çok kere bu teslimiyetten dolayı acı çeker, pişman olurlar. Erkeklerin çoğu da kızı cinsel olarak elde ettikten sonra değersiz bulmaya, hafife almaya başlar ve aşağılama triplerine girerler.

Bu yazı toplam 2752 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum