Gençlik Kültür Şöleni Etkinlikleri Ereğli’de Başladı

Gençlik Kültür Şöleni Etkinlikleri Ereğli’de Başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gençlik ve Kültür Şöleni Etkinlikleri üniversitenin Ereğli Yerleşkesinde başladı.Şölenin açılışında sportif faaliyetlerde...

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gençlik ve Kültür Şöleni Etkinlikleri üniversitenin Ereğli Yerleşkesinde başladı.

Şölenin açılışında sportif faaliyetlerde dereceye giren, sosyal sorumluluk alanlarında faaliyetleri bulunan öğrenci ve öğrenci topluluklarına ödülleri verildi. Ayrıca Ereğli’deki fakülte ve yüksekokulları öğrencilerinin ve NEÜ Halk Oyunları Topluluğu’nun hazırladığı halk oyunları gösterisi ve çeşitli müzik etkinlikleri gerçekleştirildi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile beraber Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçe protokolü ve üniversite öğrencilerinin de katılımıyla Mehteran takımı eşliğinde ilçe merkezinde kortej yürüyüşü yapıldı.

Akşam saatlerinde de Ereğli Kültür Merkezi’nde devam eden programda konuşan NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, “Üniversite olarak çok güçlü kadromuz var. Bir milletin ayakta kalabilmesi için kültürel değerlere sahip çıkması gerekir. Biz öğrencilerimizi yetiştirirken kültürel alanda dolu dolu yetiştirelim istiyoruz. Bundan sonra Ereğli’nin ihtiyacı doğrultusunda farklı kültürel etkinlikleri sürdüreceğiz. Öğrencilerimize, topluma hizmet uygulamaları dersi veriyoruz. Bu dersin temel amacı Ereğli ve bölgesinde problemleri tespit etmek ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla o problemlere çözüm bulmak. Okulların boyanmasına kadar öğrencilerimiz bu ders kapsamında faaliyetlerde bulunuyor” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Ereğli’de öğrenim gören gençlerin Ereğli’nin misafiri olduklarını vurgulayarak, onların bu şehrin insanlarıyla bir arada olmasının Ereğli’ye ve öğrencilere fayda sağlayacağını ifade etti. Başkan Özgüven, “Ereğli’nin kent kimliği içerisinde, şehir havası içerisinde, yüksekokullarımız fakültelerimiz akademik kadromuzla şehirde güzel bir birliktelik oluşturacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de yaptığı konuşmada, “Ereğli günden güne büyüyor. Bununla birlikte üniversitemiz de büyüyor. Üniversiteli olmak sadece derslerle ilgili olmak değildir, yaşadığımız kente duyarlı olmalıyız” şeklinde konuştu.

Kültür Merkezindeki program halk oyunları gösterileri ve Konya Kültür ve Halk Oyunları Derneği (KOHEM)’in verdiği Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya