Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Konya'da

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Konya'da

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya’da Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından gerçekleştirilen, “Din Öğretiminde Kalite, İmam Hatip Liseleri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” programına katıldı.

Dedeman Otel’deki programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İmam Hatip Liselilerin ve mezunlarının bir arada olduğu, eğitim içerisindeki sorunların, eksikliklerin nasıl giderilebileceği konulu çalıştaydan dolayı bir arada olduklarını belirterek, “Artık sizlerin önünde suni olarak konmuş bir takım engeller Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, milletimizin iradesini açık şekilde ortaya koymasıyla, diklenmeden dik durarak çözülmüş durumda. Bu suni engeller önümüze konduğu zaman üniversiteye giden öğrencilerimizin inancı gereği baş örtüsünü kullandıklarında, üniversiteye bu şekilde giderlerse eğer toplumsal kırılmalar olacağı söyleniyordu. Böyle bir şeyin olmayacağını söyleyen bizler ve bunun bir hak olduğunu haykırdığımızda yapılamaz dendi. Hatta bu tip şeyler yapılırsa rejim tartışması sıkıntısı ortaya çıkar dediler. Şuanda bu suni engel kaldırıldı. Şuanda gençlerimiz baş örtülü, baş örtüsüz farklı düşüncelerle üniversitelerde bir arada okuyorlar. Türkiye’de herhangi bir şekilde rejim tartışması mı oldu? Toplumun içerisinde herhangi bir kırılma mı oldu? Yoksa toplum kaynaştı mı? Daha rahatladı mı? Bizim söylediğimiz bunların suni şeyler olduğuydu. Bizim milletimizde bu tip ayrılıklara yer yoktur. Bunlar bizi ayırmaz, bu işler ancak birliktelikle çözülür dediğimizde demek ki haklıymışız” dedi.
“ŞUANDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN EN ÜST TEMSİL MAKAMINDA BULUNAN CUMHURBAŞKANIMIZ BİR İMAM HATİP LİSESİ MEZUNU”
O dönemde baş örtüsü tartışmalarıyla ilgili çeşitli söylemlerin olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Maalesef baş örtülü okumak isteyenler Arabistan’a gitsin diyenler oldu. Bunu söyleyenler ülkemizin en üst temsil makamına gelmiş olan kişilerdi. Şuanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst temsil makamında, hem de ilk kez seçilmiş olarak oturan kişi Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir imam hatip lisesi mezunu” şeklinde konuştu.
“PARALEL YAPIYLA MÜCADELEDE İMAM HATİP LİSELERİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Paralel yapıyla ilgili mücadele konusunda imam hatip liselerine büyük görevler düştüğünü aktaran Kılıç, “Belli zamanlarda ülkemizde çok farklı fikirleri ortaya koyan, sivil toplum kisvesi altında bir takım gruplarla aslında ülkemize hizmet etmeyen, kendilerine hizmet etmeye çalışan, devletimizin en gizli çalışmaları içerisinde en mahrem çalışmaları dünyaya açan, casusluk yapanlar oldu. Biz bunlarla mücadele konusunda kararlıyız. Bu noktada sizlere büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.
“ÜLKENİN ARTIK YENİ ANAYASAYA İHTİYACI VAR”
Bakan Kılıç, ülkenin artık yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Şuanda muhalefeti ve iktidarıyla ortak fikir bu anayasayla devletimizin ve milletimizin daha fazla ilerlemesi mümkün değil. Dolayısıyla bir sivil anayasanın, milletimiz tarafından onun temsilcileriyle beraber yazılmış bir anayasanın hayata geçmesi bizim için önemli. Bu bizim ilerlememizin önündeki prangaları aşacak olan unsurlardan en önemlisidir” ifadelerini kullandı.
“PARİS’TE YAŞANAN SALDIRILAR HİÇBİR ŞEKİLDE DİNİMİZE MAL EDİLEMEZ”
Yakın zamanda Paris’te yaşanan saldırılara da değinen Bakan Akif Çağatay Kılıç şöyle konuştu: “Biz hiçbir şekilde insan hayatının sonlandırılmasını kabul edemeyiz. Bununla ilgili duruşumuzu açık olarak ortaya koyduk. Bizim dinimiz buna asla müsaade etmez. Hiçbir şekilde bu dinimize mal edilemez. Terör terördür. Bunun önüne arkasına hiçbir şey konmaz. Bu terörle mücadeleyi her zaman birlikte yapmamız gerektiğini söyledik. Bunu dünyanın beraberce yapması gerekiyor.”
ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL’E TEŞEKKÜR
Dünyada İslamofobinin arttığını dile getiren Kılıç, “Özellikle Avrupa’da İslamofobide artış var. Ama şunu da görüyoruz. Yakın zamanda Sayın Başbakanımızla beraber Almanya’ya gittik. Orada Almanya Başbakanı Sayın Merkel ile beraber olduk. O gün Sayın Merkel ‘İslam Almanya’nın bir parçasıdır’ dedi. Ben bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum. Biz bunu zaten biliyorduk ama bunu dile getirmiş olmak önemli. Çünkü biz dünyanın, insanlığın bir parçasıyız” açıklamasını yaptı.
Konuşmanın ardından TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a bir tablo takdim etti.

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.