Girişimci kadın KOSGEB’den aldığı destekle lokanta açtı

Girişimci kadın KOSGEB’den aldığı destekle lokanta açtı

Konya'da yaşayan 38 yaşındaki Halise Aykuter, KOSGEB'den aldığı 50 bin liralık destekle lokanta açtı.

Konya'da yaşayan 38 yaşındaki Halise Aykuter, KOSGEB'den aldığı 50 bin liralık destekle lokanta açtı. Aykuter, 4 kadın çalışanına da istihdam sağladı.

Konya'da yaşayan 38 yaşındaki Halise Aykuter, KOSGEB Girişimcilik kursunda gitti. Orada aldığı eğitimler sonucunda belgesini aldı. 3 çocuk annesi Halise Aykuter, Konya Şerafettin Cami yanında açtığı lokantayla hizmet vermeye başladı. Aykuter, açtığı lokantada tandır böreği, çorba, kahvaltı ve sulu yemekler ile 4 kadın çalışanı ile müşterilerini ağırlamaya başladı.

KOSGEB desteği hakkındaki süreci anlatan Halise Aykuter, "KOSGEB süreci şöyle oldu; öncelikli olarak başvurularımızı yaptık, girişimcilik sertifikası aldık, belgelerimizi hazırladık. Aldığımız her şeyin faturasıyla birlikte KOSGEB'e başvurumuzu yaptık. Sağ olsun devletimizden Allah razı olsun. Bayanlara böyle bir imkan sunduğu için. Gerçekten o bizim bu işi yapmamıza vesile oldu. Böylelikle de bu tandırcıyı açmış bulunduk. Devletimiz gerçekten çok güzel bir işe imza attı. Bu KOSGEB adı altında insanların, işverenlerin, girişimci insanların arkasında durduğu için çok çok teşekkür ederim devletimize" dedi.

"Kadınların el lezzeti farklı olduğu için de kadınlarla bu işe karar verdim"

Lokantayı neden açtığını anlatan Aykuter, "Öncelikle bir kadın girişimci olarak KOSGEB Girişimcilik Belgesini aldıktan sonra kendime daha fazla öz güvenim geldi. Sonra KOSGEB'e başvurduğum zaman da dedim ki, "en güzeli bayanlarla işletebileceğim bir lokanta olabilir" dedim. Çünkü lokanta işinden bayanlar daha iyi anlıyor. Hijyenik oluyor, temiz oluyor. İnsanların haliyle dilinden anlıyorlar. Bayanların el lezzeti farklı olduğu için de bayanlarla bu işe karar verdim. İnşallah güzel hizmetler sunacağım" diye konuştu.

"Fastfood tarzı yemeklerin sona ermesi için bu lokantayı açtım"

Fastfood tarzı yemeklerin azalması için ev yemekleri sattıklarını söyleyen Halise Aykuter, "Burası esnafın yoğun olduğu, merkezde bir yer. Mesela gelip evlerindeki yemekleri yiyebilmeleri için, fastfood tarzı yemeklerin sona ermesi için, evlerinde yedikleri yemekleri yemeleri için yaptım. Öncelikle Konya'nın meşhur tandır ekmeğini halka tanıtmak istedim. Tandır ekmeğinin yanında tandır çorbası ikram ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu işe başlarken eşinden ilham aldığını söyleyen Halise Aykuter, "Bu işe başlamamda en büyük nedenlerinden biri de eşim bir mucittir. Mucit olduğu için de çok güzel bir makine üretti ve patentini üretti. Ben de baktım, çok güzel bir emeği var. Dedim ne yapabilirim bunda? En güzeli tandır ekmeği yapmak diye düşündüm. Çünkü içerisi andezit taşından olduğu için bu makinede tandır ekmeği yapmaya karar verdim ve bu yola başvurdum. İnşallah Rabbim utandırmasın" dedi.

Kadınların her işi yapabileceğini aktaran Aykuter, "Bayanlara öncelikle demek istediğim şudur; gerçekten azmetmek başarmanın yarısıdır. Hiçbir şekilde hiçbir şeyden çekinmesinler. Bayanların yapabileceği en güzel işlerden birisi de yemek yapmak. Yemek yapmalarını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi