Gündemimiz yine medaş

        Zaman zaman Meram Elektrik dağıtımı kısa adı ile Medaş olan kurumu eleştiriyorum. Hatta bir eleştirim sonunda sevgili hemşerimiz Medaş Genel Müdür yardımcısı İnan Baykan beni arayarak sitem etmişti. Hatta o gün Konya’da olmam nedeni ile beni davet ederek görüşmek istemişti, bende mesai saati içinde işim bitmediği için görüşme imkânımız olmamıştı. Aslında görüşmeden öte ilimizde gerçekten büyük bir elektrik konusunda şikâyetler var. Bunu basınımız kanalıyla da gündeme getiriyoruz.

       Hatta Sayın Enerji Bakanı Taner Yıldız da seçim sonrası bu şikâyetler üzerine ilimize gelerek bir dizi görüşmelerde bulunup toplantı yapmıştı. Toplantıya hem kurum yetkilileri ve hem de organize sanayi yetkilileri katılarak aksaklıklar tartışılıp sorunların giderilmesi görüşülmüştür.

      Ama öğündür bu gündür bu sorunların ortadan kalktığı görülmemiştir. Sanayicimiz hala kullandığı elektrik sarfiyatının yanında yeni güçlendirme yapmaya çalıştığında kırk dereden su getirildiğini bilmeyen yok.

      Bildiğim kadarı ile elektrikte en sorunlu iller arasında olmayı geçin başında sayılırız. Yıllardır ilimize gelen ana hat ve santralinin bir tane olduğunu biliyorum. Bu santralin artırılacağı söylenmesine rağmen ne derece bir gelişme olup olmadığını bilmiyoruz.

      Güçlendirilmiş olsa zaten ilimizde zaman zaman sıkça elektrik kesintisi yaşanmayacağını düşünüyorum. İlde bir sorun olduğunda anında sorun ilimizde halledilmiyor. Sorun önce Konya’ya daha sonra İstanbul’a kadar uzanıyor.

       Böyle bürokratik işlem devletimizde bile ağır işlemiyor. Küçük bir arızayı ilimize değil Konya’ya iletmek zorunda kalıyorsunuz. Teknoloji ve modern bir çağda yaşamamıza rağmen özel sektör olan bu kurumda ağır işlemesi ister istemez insanın aklına keşke bu kurum özel sektöre geçmese de devlette kalsa idi diyorsunuz.

      Sanayicimiz ve ilimizdeki özel sektörümüz bu şikâyet ve sıkıntıdan kurtulması lazım. Bakanın yaptığı toplantıda alınan kararlara zamanında uyulması lazım.

       Medaşın en hızlı ve en çabuk yaptığı bir iş ise, elektrik borcu birkaç gün geciken abonenin hemen elektriğini kesmek oluyor. Elektrik kesme çabukluğu neden arıza bildiriminde yapılmaz anlamış değilim.

Evet, çünkü elektrik kesiminin arkasında para var ve tahsilat var. Siz ister ödeyin ister ödemeyin zaten faturanıza hemen ekleniyor.

     Buna itirazınız bile olmadığı gibi ödemem diye bir lüksünüz yok. 1000 abonenin elektriği kesilse ayda eder 25 bin TL. Bundan daha iyi kazanç olur mu? Neden yanmayan ve lambası patlayan sokak lambaları ödemede gecikenlerinelektriği kesildiği gibi zamanında giderilmiyor?

      Benim evin karşısında yolun ortasında yıllardır duran elektrik direği neden bir kenara alınmıyor?

Aksaray’ın birçok sokağında hala yol ortasında duran birçok elektrik direkleri mevcut. Bunlara kimse bakıp görmez mi? Neden hala çağa ve şehirleşmeye ayak uydurulmuyor anlamış değilim.

      Yıllardır bırakın mahalle aralarını şehir merkezindeki elektrikler bile yer altına alınmış değildir. Bununla ilgili bir çalışma varsa birileri bana söylesin ben düzelteyim. Mesele sadece para kazanmak olmamalı, şehre de hizmet vermek lazım.

      Hala şehrin merkezinde salkım saçak elektrik telleri sallanması modern bir kentleşmeye ne kadar yakışıyor? Bu konuda neden bir çalışma yapılmıyor ve tedbir alınmıyor?

      Mesele sadece elektrik keserek para kazanmak olmamalı, vatandaşa hizmette verilmeli.

Bu yazı toplam 1205 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.