“Güzel Ahlâk” konulu ufka yolculuk 7 sınavı yapıldı

“Güzel Ahlâk” konulu ufka yolculuk 7 sınavı yapıldı

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın ikinci kademe yazılı sınavı sınav merkezlerinde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Aksaray’da AKÇED /Aksaray Kültür Çevre G.S.K. Derneği ve Server Gençlik ve Spor Kulübü işbirliği ile yapılan yarışma Aksaray’da merkez ve tüm ilçelerde 22 okulda yapıldı. Yarışmaya Aksaray’da 2853 başvuru olmuştur.

Sınava; www.ufkayolculuk.com adresinden gerçekleştirilen birinci aşama Türkçe online sınavı geçen İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorisi yarışmacılar ile Arapça 18 yaş altı kategorisi yarışmacıları katıldı.

Konu;“Güzel Ahlâk”

“Güzel Ahlak” konusu ile düzenlenen 7. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Türkçe kategorilerinde yarışmaya katılacaklar için 3 ayrı kitap yayınlandı.

İlkokul kategorisi yarışmacılar için Semiha Bahadır'ın “GÜZEL AHLÂK YOLCULUĞU”

Ortaokul kategorisi yarışmacılar için Semiha Bahadır'ın “ERDEMLER KAMPI”

Lise kategorisi yarışmacılar için “İhya-u Ulumiddin’den Kesitlerle GÜZEL AHLÂK” kitapları belirlendi.

18 Yaş Altı Arapça Kategorisi yarışmacıları ise İmam Gazali'nin (Rh.a.) “Bidayetül Hidaye” eserinin tamamından sorumlu tutuldu.

Amaç; Okuma Alışkanlığını Arttırmak

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak olan “Güzel Ahlâk” konulu bu yıl ki yarışma ile;

Eğitim seviyelerine uygun kitap ve konu seçimleri ile yarışmaya katılan yarışmacıların adil bir şekilde yarışmasını sağlamak,

Katılımcıları yarışma için belirlenen ve hazırlanan kitaptaki bilgilerle hem manevi bir şekilde; hem de yarışma sonrası yapılan dereceler sonucu merkezi ve il ödülleri ile ödüllendirmek,

Ahlakın en güzeline sahip Peygamber Efendimiz ‘in (S.A.V.) ahlakı ile ahlaklanmasına vesile olmak,

Her yıl toplumun ihtiyaç duyduğu güncel konuları ele alarak İslam’ı en güzel şekilde tanıma, anlama ve hükümlerini uygulama konusunda insanlara yardımcı olmak hedeflendi.

Kazananlara Türkiye Ödülleri

Yarışmada birinciler “2 Umre Seyahati + 2 bin 500 TL”

İkinciler “2 Umre Seyahati + bin 500 TL”

Üçüncüler “2 Umre Seyahati + 500 TL”

4.-10. olanlar ise “7 Gr. Külçe Altın” ile ödüllendirilecek.

Aksaray ödülleri: Birincilere 1500tl, İkincilere 750 tl, Üçüncülere 500 tl, 4-10 arası 300, 11-15 arası 200 tl ile ödüller verilecek.

Merkezi Ödül Töreni 13 Nisan'da

İllerde dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasının ardından 13 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek “Merkezi Ödül Töreni” ile büyük ödüller hak sahiplerine takdim edilecek.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları; Önceki yıllarda ilmihali, Kur-an-ı Kerim Meali, Son Peygamber'in (s.a.s) Hayatı, Hadis, Kur'an-ı Kerim Meali, Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü konularında yapıldı.

En geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, proje ortakları, binlerce gönüllü desteği ve dağıttığı ödüller ile de lider konumda bulunuyor.

 

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Eğitim