Güzel Sanatlar Fakültesinde dönemin ilk sergisi açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesinde dönemin ilk sergisi açıldı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde dönemin ilk sergisi açıldı.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde dönemin ilk sergisi açıldı. Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran'ın Lisansüstü Atölyesinde eğitim alan öğrencilerin eserlerinden oluşan resim sergisi büyük beğeni topladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisindeki serginin açılışı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, Doç. Dr. Zuhal Türktaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Yüksek Lisans öğrencileri Elif Türker, Hacer Yıldızoğlu, Kübra Nebilir, Kürşat Günebakmaz, Mücahit Aydoğdu, Şadiye Atik, Şengül Büyükyıldırım, Sevde Özselçuk, Sinem Tınkır, Sümeyra Göktepeli ve Sanatta Yeterlik/Doktora öğrencileri Tekin Bayrak, Serdar Kul ve Merve Köken imzası taşıyan ve yaklaşık 30 eserin yer aldığı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İlgiyle takip edilen sergi, 4 Mart 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü olarak dönemin ilk sergisini sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergiyle hem atölyelerimizde yapılan çalışmaları sanatseverlerle buluşturmayı hem de öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmayı amaçladık. Fakültemiz Resim Bölümünde lisansüstü eğitimine devam eden öğrencilerimiz oldukça özgün estetik ve plastik değere sahip eserlere imza attı. Bu da bize gösteriyor ki öğrencilerimizin almış oldukları eğitim, edinmiş oldukları tecrübe ve deneyimleriyle ortaya çıkarttıkları bu eserler onları büyük bir sanatçı olma yolunda emin adımlarla ilerletiyor. Öğrencilerimiz gerçekten bir dönem boyunca disiplinli bir şekilde çalıştı ve karşılıklı bilgi alışverişi yaparak eksiklerini gidererek verimli bir dönemi geride bıraktılar. 13 öğrenciden oluşan atölye grubunda 130 civarı eser çalışıldı, ancak burada her öğrenciden ortalama 2 eser sergiye çıkarttık. Onları tebrik ediyor ve çok teşekkür ediyorum. Bölüm öğretim üyelerimize de çok teşekkür ediyorum. Zira bu başarıda onların da her birinin ayrı ayrı emeği var. Yine bizlere etkinliklerimizi gerçekleştirme imkanı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin'e, Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Okka'ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesinde dönemin ilk sergisi açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesinde dönemin ilk sergisi açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1663 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.