“Hak etiklerini buldular”

“Hak etiklerini buldular”

Genelkurmay çatı davasındaki kararlara ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Darbecilerin ortadan kaldırmaya çalıştığı anayasa, hukuk bugün onlar için de uygulanmış ve hak edenin hak ettiği cezayı aldığı bir karar...

Genelkurmay çatı davasındaki kararlara ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Darbecilerin ortadan kaldırmaya çalıştığı anayasa, hukuk bugün onlar için de uygulanmış ve hak edenin hak ettiği cezayı aldığı bir karar, yargılama olmuştur” dedi.

İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde Genelkurmay’daki eylemlerle ilgili sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de sanığı olduğu çatı davada açıklanan kararlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Her zaman olduğu gibi Türk yargısının dünyaya örnek teşkil edecek büyük bir hukuk örneği ortaya koyduğunu belirten Başkan Altınsoy, “Mahkeme hukuk çerçevesinde yargılamayı yapmıştır. Darbecilerin ortadan kaldırmaya çalıştığı anayasa, hukuk bugün onlar için de uygulanmış ve hak edenin hak ettiği cezayı aldığı bir karar, yargılama olmuştur. Demokrasiye, milli egemenliğe darbe girişiminde bulunanların yargı önünde hesabını verdiği bir gün olmuştur. Darbecilerden hesap soran bir Türkiye vardır ve Türkiye’de hiç kimse demokrasiyi, milli iradeyi ortadan kaldıramayacak, şehitlerimizin ruhunu incitemeyecek. Bu ülkenin insan hakları, hukuku daha ileriye gidecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Kararın, Türk yargısı tarafından delillere göre verildiğine değinen Başkan Altınsoy, yargılananların 15 Temmuz gecesi ortadan kaldırmaya çalıştıkları anayasaya göre, Türk yargısı tarafından yargılandıklarına dikkati çekerek, Türk yargısının, hukuk çerçevesinde, hukukun ilkeleri doğrultusunda, hem uluslararası hem Türk mevzuatı çerçevesinde yargılama yaptığını vurguladı.

Başkan Altınsoy, “Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi vatanı için şehit olan Kahramanlara Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.