"Haydi Bil Bakalım" Bilgi Yarışması Finali Ve Ödül Töreni Yapıldı

"Haydi Bil Bakalım" Bilgi Yarışması Finali Ve Ödül Töreni Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlenen faaliyetler devam ediyor.Bu proje ile Konya’da eğitim gören 6. sınıf...

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlenen faaliyetler devam ediyor.

Bu proje ile Konya’da eğitim gören 6. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması"nın final ve ödül töreni, Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Çeyrek ve yarı final yarışmalarında rakiplerini eleyerek finale çıkan Çeltik Honamlı Ortaokulu, Karapınar Cumhuriyet Ortaokulu ve Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu öğrencileri birbirleriyle yarıştı. Yarışmaya canlı yayınla bağlanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 515 okul içerisinde başarı göstererek finale çıkan bu 3 okulu kutlayarak yarışmacı öğrencilere bir de müjde verdi. Başkan Akyürek, Ecdadımız için çok önemli bir şehir olan Avusturya’nın başkenti Viyana’ya öğrencilerimizi kapsayan bir gezi düzenleyeceklerini ifade etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, finale kalan bu okullarımız başta olmak üzere, proje kapsamında düzenlenen yarışmalara katılan bütün okullarımızı kutladı. Efendimiz (sav)’in "İlim Müslüman’ın yitik malıdır" hadis-i şerifini de anımsatan Gürsoy, öğrencilerimizdeki başarıyı gördükten sonra ilmin, onların ellerinde olduğunu ifade edebileceğini sözlerine ekledi.

Yarışmanın neticesinde Çeltik Honamlı Ortaokulu il birinciliği, Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu il ikinciliği, Karapınar Cumhuriyet Ortaokulu da il üçüncülüğü derecesini aldı.

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında daha önce düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında derece alan öğrencilerle birlikte "Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması"nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Yarışmanın final ve ödül törenine, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Uygun, Selçuklu, Karapınar, Çeltik, Altınekin ilçe milli eğitim müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya