Hibeler, çiftçinin yüzünü güldürdü

Hibeler, çiftçinin yüzünü güldürdü

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında 'Makine Ekipman Teslim Töreni' yapıldı.

Törene Konya Valisi Muammer Erol, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ali Ergin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış ve çiftçiler katıldı.

Kurdele kesiminde kısa bir konuşma yapan Vali Erol, kırsal kalkınmanın ülke ekonomisi açısından önemli bir husus olduğuna değindi. Devletin üreten çiftçinin hep yanında olduğunu söyleyen Erol, Konya'nın tarımda ülkede söz sahibi bir il olduğuna da değindi.  AB Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ali Ergin ise, "Tarımsal destek konusunda Türkiye Avrupa'nın bir çok ülkesinden önde. Devletimiz her zaman üretenin yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir" dedi.

il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar da, "Tarıma ve tarıma dayalı sanayi sektörü bölgemizin lokomotifidir. İlimiz ülke ekonomisine kazandırdığı 8 milyar liralık tarımsal ürün değerinin yanı sıra bölgede tarıma dayalı sanayiyi de desteklemiştir. Bizler kurum olarak 3 önemli faktörü yerine getirmekle mükellefiz. Birincisi, tarımsal altyapının güçlenmesi ve geliştirilmesi. İkincisi gelir ve kalite artışının sağlanması, Üçüncüsü de gıda güvenliğinin teminidir. Ülke gıda güvenliğinin sağlanması önemli bir konudur. Çiftçilerimizden hibe desteği konusunda olumlu tepkiler alıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesildi.

BERKHAN PARLAK

haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum