Hırsızlar Eskil'in o köyünü talan etti!

Hırsızlar Eskil'in o köyünü talan etti!

Eskil'in Sekerler Yaylaları'nın hırsızlarla başı dertte.

Eskil'in Büyüksekerler ve Küçüksekerler Yaylaları'nın hırsızlarla başı dertte.

Köye dadanan hırsızlar ilk olarak kış ayları ile birlikte tarımsal sulama hatlarındaki enerji kesilmesi ile birlikte sulama kuyularındaki trafo kablolarını çaldılar. Öyle ki köyde kuyudan kablosu çalınmayan köylü nerdeyse kalmadı.

Daha sonra yazlık olarak kullanılan evleri gözüne kestiren hırsız ve hırsızlar iki evi peşpeşe soydu.

İlk olarak Sekerler Yaylaları arasındaki Karakol Yaylası'ndan Mustafa Meral'in evindeki eşyaları çalan hırsızlar,  6 Bin TL değerindeki ayçiçeği, pancar ve mısır tohumunun yanı sıra motosikletle birlikte adeta evi başka bir yere taşır gibi bütün eşyaları çalarak evi boşalttılar.

Son olarak 1994 yılında Eskil Belediye Başkan Adayı olan ve Aksaray'da ikamet eden Eczacı Saffet Mutlu'nun evini soyan hırsızlar buradan da ruhsatlı iki silah, iki adet motorlu çapa makinesi ve evdeki diğer eşyaları çaldılar.

Olay yeri inceleme ekipleri önceki gün Saffet Mutlu'nun evinoe incelemelerde bulunurken, köylüler olarak hırsızlardan müzdarip olduklarını kaydeden Celal Oruç, "İnşallah bu olayı gerçekleştirenler bir an önce yakalanır adalete hesap verirler, artık bizler her gün yeni bir hırsızlık olayıyla uyanmak istemiyoruz." diye konuştu.

Hırsızlık şüphesi ile araç gören vatandaşlara düşen görev ise hiç şüphesiz ücretsiz Jandarma 156'yı arayarak bilgi vermek.

haberfark.net

Bu haber toplam 5777 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum