Hizmet ve Bitmeyen İkilik

Yaz tatili dolaysı ile hem akrabaları hem de güzel Eskilimizi bol bol ziyaret etme fırsatımız oldu. Hem ziyaret ettik hem de gözlemler yaptık.

Eskil merkez artık esnafıyla, çevre düzenlemesiyle, sunduğu hizmetlerle ve lezzetlerle bir ilçe görünümüne kavuşmaya başlamış.

Esnafın vatandaşa yaklaşımı farklılaşmış. Alışverişte rast gele ne olursa alırım anlayışı gitmiş, sunulan ürünlerin kalitesi, görselliğe verilen önem artmış.

Açılan alışveriş merkezleri Eskilliye modern anlamda alışveriş yapma imkânı sunuyor. Ayrıca yeni açılan dükkânlar ile Eskilli her ihtiyacını Eskil’den birkaç alternatif arasından karşılama imkânına kavuşmuş.

Belediye Eskil’in her iki yönden girişine yönelik yol ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlatmış. Böylece daha güzel ve modern bir görünüm elde edileceğinden hiç şüphemiz yok.

Ancak belediye çalışmalarının yapımında, hizmetin eşit olarak dağıtılmasında belediye henüz o eskiden kalma “bana oy vermeyene hizmet yok” anlayışından kurtulamamış.

Bir tarafta köy içlerinde asfaltlama çalışmaları yapılırken diğer tarafta yaylayı ilçeye bağlayan yollar asfaltlanmamaya, vatandaş, okul servisleri ve gelip geçen belediye vasıtaları toza ve çamura mahkûm edilmeye devam ediliyor.

Bahsettiğim yollar Doybalak yaylasını Mutlu yaylasına aynı zamanda ana yola bağlayan üç kilometrelik yol ile Sırataş yaylasını ana yola bağlayan beş yüz metrelik yol.

Buralar bu yaylaları anayollara bağlayan, servis araçlarının, belediye vasıtalarının her gün gelip geçtiği yollar.

Durumu başkan yıllardır biliyor ve her söylendiğinde yarından tezi yok hemen yapacağını ifade ediyor lakin ne gelen var ne giden?

Yetkililer iyice zorda kalırsa yolu yapılmayan yaylalarda az insan oturduğunu, bu nedenle oraya yol yapımının haksızlık ve belediye imkânlarını çarçur etmek olacağını ifade ederek işi hakka hukuka vuruyorlar.

Ama aynı belediye başka yaylaların ana yollarını çoktan bitirdiği gibi yaylaları birbirine bağlayan yolları bile bitirmiş. Şimdi de başkana çok oyun çıktığı yerlerde bırakın ilçeye bağlanan yolları evlerin arasını bile asfalt yapmaya başlamış.

Bütün buralara yol yaparken yol yapmadığı yerlerin hakkını kullanan yetkililer yolu yapılmamış birkaç yaylaya gelince ilginç bir şekilde hakkın ve hukukun savunucuları oluveriyorlar.

Benim tavsiyem şu:

Eskil Belediyesine başkanlık eden kişiler artık birkaç kişinin vesayetinden kurtulsunlar. Yapacakları hizmeti birkaç kişinin söylemesi ile değil gerçekten ihtiyaç olup olmadığına bakarak yapsınlar. Harcadıkları paranın kendi paraları değil vatandaşın parası olduğunu; geçmişte yaşamış, şimdi yaşayan ve gelecekte yaşayacak insanların bu paralarda hakkı olduğunu unutmasınlar.

Bu yazı toplam 2015 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum