İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler:

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler:

Medicana Konya Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Yrd.

Medicana Konya Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulunarak, kanser ile savaş içerisinde olduklarını söyledi.

Her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan kanser hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla 4 Şubat Dünya Kanser Günü kutlanıyor. Kanser ile sürekli bir savaş halinde olduklarını belirten Tunç Güler, "Kanserle bir savaşımız var. Bu savaşın anlamlaştırılmasıdır, Dünya Kanser Günü. Bu vesileyle buradan tüm hastalara bir mesajımız olsun; Aslında biz hep birlikte yapabiliriz. Nasıl ki kanser birçok yolu kullanıyorsa bizi hasta etmek için, biz de insanlar olarak hep birlikte hareket ederek hep birlikte ortak bir amaçta kanserle ortak bir amaçla hareket ederek mücadelemizi yapabiliriz. Sağlıklı okullar inşa ederek, sağlıklı yaşam tarzı oluşturarak, sağlıklı iş yerleri oluşturarak ve sağlıklı bir çevre oluşturarak sağlıklı bir topluma ulaşabiliriz" dedi.

Kanser tedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çeken Güler, "İstatiksel bilgilere baktığımızda en çok akciğer kanserine başvuru yapılan kanser türüdür. Bu kanseri tetikleyen birçok unsur bulunmakta. Özellikle kış aylarında oluşan hava kirliliği, akciğer kanserine katkı sağlayan faktörlerden birisi. Sadece akciğer kanseri ile sınırlı kalmayalım. Birçok kanser türü için obezite de çok ciddi bir risk faktörüdür" diye konuştu.

"Kanser yenilemez bir hastalık değildir"

Kanser tedavisinde hastanenin başarısını da dile getiren Yrd. Doç. Dr. Güler, "Hastanemizde medikal onkoloji departmanı olarak bize başvuran hastalarda olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Hastalarımızla birebir ilgilenme ve destek tedaviler anlamında sadece kemoterapi tedavisi yetmiyor. Sonrasının takibi de hastalar açısından son derece önem arz ediyor. Bunu da hastanemizde iyi takip ettiğimizi ve hastalarımızı yalnız bırakmadığımıza inanıyoruz. Yaklaşık 3 senelik zaman zarfında geriye dönüp baktığımızda oldukça olumlu sonuçlar elde ettiğimizi görüyoruz. Kanser yenilemez bir hastalık değildir. Yeter ki mücadele azminde olalım" ifadelerini kullandı.

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler:

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık