Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

İkilik ’ten Dostluğa!

Eskil’de 1984’de Şerafettin Meral, Necati Belgemen yarışı başladı. 1989- 2004 arası ise aralarında müthiş bir rekabet bununla birlikte halkın bir kısmı Meral’cı bir kısmı Belgemenci olarak ayrım yapıldı.  Yıllarca ikilik tartışması oldu. 2 Başkan’ında Eskil’e büyük hizmetleri oldu. Tarih Belgemen Eskil’i ilçe yaptı. İlçe yaptığında çok genç bir yaşta idi. Saçları ışıl ışıl parlayan jöleli bir başkandı. İlk Belediye Başkanı seçildiğinde yanılmıyorsam 27 yaşında idi. İlçe yaptığında ise 33 yaşındaydı.

Şerafettin Meral İse Eskil’e yaylaların su sorunu ve Eskil’in kanalizasyon sorununu çözmesi ile ön plana çıktı. Başkan Meral’ın çözmesi gereken o gün için oydu.  Şerafettin Meral’de 2 dönem boyunca yılbaşı gecesi bile çalıştı.

İki başkan uzun yıllar arasında müthiş bir çekişmenin yaşandığı Eskil halkı tarafından bilinmektedir. Hatta iki başkan uzun yıllar küs gezdiler. Ben 2 başkanı sadece Şeker fabrikası konusunda 1 kez bir düğüne beraber geldiklerinin dışında yan yana hiçbir zaman görmedim.

Ne oldu ise, Niyazi Alçay’ın 2 dönem Belediye Başkanı olması ile oldu. Bu yıl ilk kez 2 başkanı Şerafettin Meral’ın düğününde bir araya geldiklerini duyduk. Daha sonra  2 başkan Şerafettin Başkan’ın babasının ziyaretine birlikte gittiler. Bu ziyarette edindiğim bilgiye göre Ak Parti Eskil Belediye Başkan adayı İsmail Meral’ın payı büyük, Şerafettin Başkan ile bir görüşmem oldu.  Konu Necati Başkan meselesine geldiğinde Necati Başkan dostumuz. Yakın bir zamanda bir düğünde beraberdik dedi.  Aralarında yaşanan ikilik şuan dostluğa dönüşmüş durumda…

Siyaset şu günlerde hızlandı. Şerafettin Başkanı aradım Necati Başkan aday, sen adamısın dedim. Ben “Şu an susma hakkımı kullanıyorum” dedi. Küçük bir tüyo ver dedim.  Bir bilgi alamadım ama söz dedi aday olacaksam ilk bunu seninle paylaşacağım dedi. Necati Başkan ise Ben aday adayı değilim kesin adayım dediği iddia ediliyor.

Son günlerde ise Necati Başkan ile Şerafettin Başkan’ın birlikte 2019 seçimlerinde birlikte hareket edeceği konuşuluyor. Ben buna pek ihtimal vermemekle birlikte bu olayın konuşulması bile Eskil’de siyaset ’in ne kadar demokratikleştiğini gösteriyor.  Bu da İlçemiz açısından memnuniyet verici bir durum.

Sonuç olarak, çok aday adayının olacağı bir seçim dönemine girmiş bulunuyoruz.  Şu ana kadar aday adaylığını açıklayan, Recep Çelen, Necati Belgemen, İsmail Meral, Mimar Kazım Mutlu, Ömer Uzar, Mustafa Zavlak, MHP’de ise İsmail Şahin var. Bunlara Niyazi Alçay, Şerafettin Meral, İbrahim Güdendede, Sadrettin İriş,  Saadet Partisi ilçe başkanı Hacı Osman Filikçi ve AGD Eskil şube başkanı Mahmut Özgiray’ın isimleri geçiyor.

Değerlendirmem, Bu seçimin kaderini bu sefer Şerafettin Meral’in atacağı adım  belirleyecektir.

Bu yazı toplam 1800 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum