İlaç gibi 3 puan

Atiker Konyaspor için Teleset Mobilya Akhisarspor maçı kilit maçtı.

Alınacak bir mağlubiyet hocayı koltuğundan edebilirdi. Takımın özgüveni dibe vurup ligin alt tarafına, tehlikeli sulara yelken açılabilirdi.

Stres düzeyi yüksek bir maç olduğu takımın ilk yarıdaki tedirginliğinden belliydi. Gerçekten karşılaşmanın ilk yarısında Atiker Konyaspor berbat bir oyun oynadı.

Teleset Mobilya Akhisarspor benim saydığım ilk yarıda altı pozisyona girmesine rağmen golü bulamadı. Buna karşılık Atiker Konyaspor'un kaleyi bulan ilk topu Ömer Ali ağlarla buluşturdu.

M.R. Akçay hoca kendisi açısından çok kritik bu maça santraforsuz çıktı. Gençlerbirliği maçında olduğu gibi Miloseviç en önde arkasında Musa Araz'a şans verdi.

Herkes Gençlerbirliği değil. Atiker Konyaspor hocanın santraforsuz oyun taktiği sebebiyle önde top tutamadı. Öne baskı olmayınca Akhisar takımı rahat çıktı. Atiker Konyaspor baskı yedi, pozisyon verdi. Neyse ki şansı yanındaydı.

İlk yarıda oynadığı çok kötü futbola karşılık devreye 1-0 önde gitmesi Atiker Konyaspor'a Allah'ın bir lütfuydu.

İkinci yarı Eren sakatlanınca hoca ilginç bir hamle yaptı. Eze'yi oyuna alıp Ömer Ali'yi sol beke çekti. Bu değişiklik maçın kaderini etkiledi.

Okan Buruk'un risk almak için Sissokko'yu oyundan çıkarması da Atiker Konyaspor'un ikinci yarıda işini kolaylaştırdı.

Eze'nin sırtı dönük oynayabilen güçlü bir oyuncu profili var. Sırtı dönük oynayabilmesi önemli ancak ileride rakibe baskı yapmıyor. Burası Arabistan ligi değil. Golden sonra taklayı attı ama bu takımda formayı kapacaksa takla yetmez, ön alanda baskı da yapacak.

Yine de Malick Evouna'ya göre Eze daha güçlü ve hazır bir görüntü çizdi.

İkinci yarı hem Akhisar'ın riski artırması hem de oyuna girenin Eze'nin orijinal bir santrafor olması Fofana'nın istediği alanları bulmasını sağladı. Fofana bu sefer ikinci golde şapkadan tavşanı çıkardı diyebiliriz.

Moke yine pimi çekilmiş el bombası. Bu sefer bombayı plakada 42. dakikada patlatıyordu. Neyse ki Serkan Moke'nin hatasında iyi kapattı ve golü çıkardı.

Jonsson ve Ali Turan maçta ayakta kalan isimlerdi. Akhisar ataklarında çok kritik müdahaleler yaptılar.

M.R. Akçay hoca takımı çok kurcalamazsa taşlar oturacaktır. Ön taraftaki dizilime bir karar vermeli. Kim nerede oynayacak kim kenarda bekleyecek. Savunmadaki zayıf halka ise ön libero orjinli stoper Moke. Diğer yerlerin oyuncuları üç aşağı beş yukarı belli zaten...

Bu yazı toplam 1619 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.