İlçe müftüler toplantısı Aladağ’da yapıldı

İlçe müftüler toplantısı Aladağ’da yapıldı

Konya’nın Derbent ilçesinde, İlçe Müftüler Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Konya’nın Derbent ilçesinde, İlçe Müftüler Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Konya İl Müftülüğü tarafından her ay bir ilçede düzenlenen ilçe müftüler toplantısının bu ay ki buluşması Derbent Aladağ’da gerçekleştirildi. Derbent Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Küçük ve Muhammed Lütfi Ketenci, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile merkez ve taşra ilçelerinin müftüleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent ilçesi olarak ilçe müftüler toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Acar, konuşmasında, ilçe müftülerine Derbent’in genel durumu ile Belediye ve Aladağ Kayak Merkezi ile ilgili çalışmaları anlattı.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Ali Akpınar ise, FETÖ/PDY ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Konya İl Müftülüğü bünyesinde 105 kişinin açığa alındığını konuşmasında açıklayan Akpınar, bunlardan 4’ünün ise tutuklandığını söyledi. FETÖ/PDY’nin dini yönüne de değinen Müftü Akpınar, Kur’an Kerim’in kendisini mübin, apaçık bir kitap olarak tanımlamasına rağmen bu yapının kendini gizlediğini yeni bir din anlayışı oluşturduğuna dikkati çekti. İslam dininde peygamberlerin bile küçük hatalarından Kur’an’ın bahsetmesine karşın bu yapının liderini masum ve günahsız kabul ettiğini, bu anlayışın şia inanç sisteminde olduğunu, ehli sünnetin bunu reddettiğini anlatan Akpınar, aynı yapının dinler arası diyalog toplantılarında ehl-i kitabın cennete gidebileceğini savunduğunu vurguladı. Akpınar, kendini Müslüman olarak tanımlayan yapı mensuplarının kendi ülkesinin vatandaşını inkarcı sayıp onlara silah çekip öldürebildiğini de anlatırken, bir yandan din hassasiyeti gösterip suyu üç yudumda içerken, diğer yandan aynı inancı paylaşan Müslüman kardeşini bir metrelik mesafeden silahla öldürebilecek derecede şizofrenik bir durum içerisinde olduğunu kaydetti.

haberfark.net

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.