İnsanları Allah ile aldatmak

Bu yazımdan dolayı alınanlar olacak, kızanlar olacak, kin tutanlar ve eleştirenler elbette olacak. Ben bunların hiç birisine kulak asmadan Kuran ne diyorsa onu yazacağım. Haftaya Ramazanı şerif ayına başlıyoruz. Bu ay rahmet ve bereket ayı olmakla beraber, hayır ve hasenatların da kabul olduğu bir ay. Bu ay içerisinde fıtır sadakası (Fitre) verilirken, diğer bir konu ise genel olarak Ramazan ayında verilen Zekatlar. Yıllardır edindiğimiz bilgi ve duyumlarımız üzerine Zekatları genel olarak Kuran'ın emri üzerine değilde çoğu zaman zenginleri Allah ile aldatanlara vermişlerdir.

Dinimizi ve Yüce Rabbımızı kullanarak zekat verilmeyecek yerlere zekat verildi. Hatta daha ötesi fıtır sadakasını bile bazı kurum ve müesseseler topladı. Hala el altından toplanmaya devam ediliyor. Bunun için Ramazan gelmeden okurları uyarıyorum.

Tevbe sûresinin 60. ayetinde zekatın nerelere verileceği ap açık belirtilmektedir.

1- (Nisaba sahip olmayan) Fakirler,

2- (Hiç bir şeyi bulunmayan) Miskinler,

3- Zekat toplama memurları

4- Müellefe-i kulûb,

5- Kölelikten kurtulacak olan kimseler,

6- (Borcunun karşılığı olmayan) Borçlular,

7- (Fi sebîlillah) Allah yolundakiler,

8- (Harçlıksız) Yolda kalmışlar.

Zekat Bu sekiz yerden birine verilebilir. Ancak en faziletli yer, hiç bir şeyi olmayan miskinler ve Allah yolunda kilerdir. Eğer zekat müessesesi bu şekilde çalışmış olsaydı bu gün zengin fakir problemi olmazdı. Yukarıdaki ayette belirtilen kimseler önce kendi yakın ve çevrelerimizde arayıp bulup buraya vermeliyiz.

Efendim fakir, miskin kimseler, zenginin kazancının bir kısmının mirasçısıdır. Camiye bile zekat verilmezken bir kuruluş ve müesseseye zekat verilmez. Müslüman camisini kendisi yaptıracak, fakirin hakkı olan zekat parası ile yapılan camide zengin namaz kılamaz.

Sizleri gelip Allah ile kandıranlar olabilir. Evlerinizde mutlaka bir ilmihal vardır, bunlara bakın. Buna bakma fırsatınız yoksa elinizdeki cep telefonundan girip kimlere zekat verilir konusuna bir göz atın ona göre kararınızı verin.

Kurban bayramlarında da aynı şeyleri yapmıyor muyuz? Kurban kesemeyen fakire vermemiz gerekirken, alakası olmayan kurum ve kuruluşlara kurban bağışlamıyor muyuz? Fakirin hakkını kurumlara hatta para olarak vermiyor muyuz?

Şunu belirtmek isterim ki, benim hiçbir kurum ve kuruluşu hedef almak gibi bir düşüncem kesinlikle yok. Kardeşim zekatlarınızı Ramazanın başında verin ki, fakir fukara rahat bir Ramazan geçirsin. Onlarında sofraları zengin olup rahat iftar yapsınlar.

Yüce İslam dinini kendi yaşadığımız şekilde yorumlamadan ve kendimize uydurmadan Kuran ne diyorsa ona uyalım. Bu yanlışları geçmişte gördüğümüz için okurlarımızı uyarmak istiyorum.

Herkesin çevresinde fakir ve fukara mutlaka vardır. Araştırıp sorun, bilmiyorsanız bir bilene sorun. Ama zekatınızı mutlaka kabul olacak yerlere veriniz. Ben şimdiden uyarıyorum, kapınıza gelene değil gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırın. Hatta onları rencide etmeden, kimse görmeden verin.

 

Bu yazı toplam 1260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.